Tarık Buğra 100 yaşında

Tarık Buğra 100 yaşında

Türk romanının önemli isimlerinden Tarık Buğra'nın 100'üncü doğum günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet dönemi Türk romanının önemli isimlerinden Tarık Buğra’nın 100. doğum yıldönümünde öncelikle yazar hakkındaki mevcut literatüre yeni yaklaşımlarla katkıda bulunmak, ikinci olarak da yazarı ve eserlerini yeni nesillere tanıtmak hedeflerinden yola çıkarak “Tarık Buğra 100 Yaşında” başlıklı bir bilgi şöleni düzenlendi.

Etkinlik hakkında yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Bu bilgi şöleniyle katılımcı araştırmacı ve yazarların sosyal bilimlerdeki yeni gelişmelerden ve yeni dönemde ortaya çıkan edebiyat kuramlarından yararlanarak Tarık Buğra’nın roman ve hikâyeleri üzerine daha önce yapılan çalışmalardan farklı yaklaşımlar geliştirmeleriyle mevcut literatüre güncel katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

18-10/11/program3-001.jpg

Böylece hem Tarık Buğra hakkında bugüne kadar yapılmış çalışmalara bir yenisi eklenerek literatür zenginleştirilmiş olacak hem de çok sayıda bilim insanının farklı perspektiflerden değerlendirmeleriyle yazar ve eserleri üzerine yenilikçi yorumlar geliştirilecektir. Bilgi şöleninde sunulan her bir bildirinin, özelde Türk dili ve edebiyatı, genelde ise sosyal bilimlere birçok bakımdan önemli katkılar sunması hedeflenmiştir. Diğer taraftan Anadolu Mektebi’ni temsilen katılan ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencisi genç araştırmacıların sunacakları katkının da bu bilgi şölenini farklı ve özgün kılması beklenmektedir. Sempozyum sonunda basılacak bildiri kitabının da gelecekte Tarık Buğra ve eserleri üzerine çalışmak isteyen araştırmacılar için ufuk açıcı bilgi ve yorumlar sunarak konu üzerinde kalıcı bir etki yaratması amaçlanmaktadır.

18-10/11/tarikbugraafis.jpg

Tarık Buğra’nın 100. doğum yılında Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Anadolu Mektebi işbirliğiyle düzenlenen bilgi şöleninin, yeni nesillerin bu büyük yazarı daha yakından tanıması için katkı sunması en büyük temennimizdir.

TYB'nin 40.yıl faaliyetlerinden olan Tarık Buğra bilgi şöleni Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile müştereken yapılacak. Toplantı 12-14 Ekimde Ankara’da Yıldırım Bayezit Üniversitesi'nin salonlarında gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN