Koç Holding'ten İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı

Koç Holding'ten İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı

Koç Holding yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, ‘İstanbul Sözleşmesi'nin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir’ denildi.

Koç Holding tarafından dün akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi çağrısı yapıldı. Holding, "İstanbul Sözleşmesi'nin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

“Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir” denilen Koç Holding’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz.

“EŞİT HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP OLDUĞU BİR DÜNYA”

Kadınların şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir ülke için dayanışma içinde mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınların erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz."

ömer koç

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN