Kocaeli Üniversitesi 256 sözleşmeli sağlık personeli sonuçları ne zaman açıklanır?

Kocaeli Üniversitesi 256 sözleşmeli sağlık personeli sonuçları ne zaman açıklanır?

Kocaeli Üniversitesi 256 sözleşmeli sağlık personeli başvuru şartlarını taşıyarak, üniversiteye başvuruda bulunanlar, değerlendirme süreçlerinin ardından üniversite bünyesinde 657 sayılı kanuna göre üniversitenin hastanesinde göreve başlayacak. Kocaeli Üniversitesi 256 sözleşmeli sağlık personeli sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise paylaşıldı.

Sağlık fizikçisi, hemşire, eczacı, fizyoterapist, sağlık teknikleri, röntgen teknisyeni, laborant, perfüzyon teknikleri, diyaliz gibi alanlarda olmak üzere, çeşitli şartları taşıyan adaylar, Kocaeli Üniversitesi'nde sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışmaya başlayacak. Kocaeli Üniversitesi 20 Mayıs tarihinde açtığı 256 sözleşmeli sağlık personeli alımı sonuçlarının ne zaman belli olacağını da duyurdu.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ 256 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALACAK

Kocaeli Üniversitesi birimlerinin personel ihtiyacının karşılanması için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’a, göre Kocaeli Üniversitesi’nin Üniversite Hastanesi Başmüdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak şartıyla (Eczacı ünvanlı pozisyon için sınav şartı aranmıyor) sözleşmeli personel istihdamı gerçekleştirilecek.

* Sağlık Fizikçisi pozisyonuna fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

İLANLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

**Eczacı pozisyonuna başvuran adaylarda KPSS sınav şartı aranmamakla birlikte başvuruda bulunan adayların sayısı ilanda belirtilen sayıdan fazla olması durumunda, adaylar lisans diploması puan üstünlüğü (diploma puanları eşit olduğu takdirde mezuniyet tarihi önce olan adaya hak verilecektir) ile alınacaktır. Göreve başlayan adaylar dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamayacaktır.

*** Hemşire unvanına Hemşirelik bölümüne eşdeğer diğer bölüm mezunları başvuru yapamaz.

ARANILAN GENEL KOŞULLAR

A- Başvuru yapacak adaylarda, öğrenimle ilgili koşullar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki aşağıda belirtilen Genel Şartlar aranır.

1. T. C. Vatandaşı olmak,

2. Başvuru tarihinden itibaren en az (18) yaşını tamamlamış olmak.

3. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa ya da zaman aşımına uğramış veya para cezasına çevrilmiş ya da ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.

4. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf ya da tecilli olmak.

5. Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamazlar.

6. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak.

B- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında, sözleşmeli olarak istihdam edilenler, hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumları tarafından sözleşmelerinin feshedilmesi ya da sözleşme dönemi içinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar dışında sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri durumunda, fesih tarihi itibarıyla bir sene geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemez.
C- Daha evvel kurumda çalışırken kurum tarafından iş akdi fesih edilenlerle, kendi isteği ile görevinden istifa edenlerin müracaatları kabul edilmez.
D- 2018 KPSS (B) grubu sınavlardan lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93, lise mezunları için KPSSP94 puanı esas alınacaktır.
E-Eczacı pozisyonuna müracaat eden adayların 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 2. 3 ve 4'üncü maddelerinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.
F- Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenen belgeleri ibraz edemeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak, sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecek, hakkında yasal işlem yapılacaktır.
G- KPSS puan sıralamasıyla atanmaya hak kazanıp göreve başlatılacak olanlar, istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

Online Başvuruda Sisteme eklenmesi Gereken Belgeler
1 - Başvuru formu
2 - 1 adet fotoğraf
3 - Nüfus cüzdan fotokopisi.
4 - 2018 KPSS sonuç belgesi fotokopisi.
5 - Diplomanın önlü arkalı fotokopisi
6 -Başvurulan unvanda eğitim belgesi, sertifika veya çalışma belgesi istenmiş ise fotokopisi
7 - Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

Adayların, ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarih itibarıyla 15 gün içinde basvuru.kocaeli.edu.tr internet sitesinden online olarak başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Şahsi olarak ve posta yolu ile gerçekleştirilen başvurular kabul edilmez.

Başvuru süresinin son günü resmî tatil gününe rastlaması durumunda izleyen iş günü saat 17:30’a kadar müracaat kabul edilir. Zamanında yapılamayan ya da sistemde yaşanan gecikmeler nedeniyle geç yapılan başvurular dikkate alınmaz

Üniversiteye bu ilanın yayımından evvel yapılmış bulunan müracaatlar geçersiz olup, belirtilen iş talepleri ile ilgili her hangi bir işlem yapılmayacaktır. Başvuru yaparken tereddüde düşülmesi halinde [email protected] adresine mail gönderebilirler.

Adaylar yalnızca tekbir unvan için kadro no belirterek başvuruda bulunabilir. Birden fazla kadro nolu unvana başvuru yapılması durumunda her iki başvuru da geçersiz sayılır. Adaylar Personel Başvuru Sisteminden Başvurularım sekmesinden tamamladıkları başvurularının durumunu takip edebilirler.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI

Değerlendirmeler KPSS puan sıralamasıyla yapılacakken, KPSS puanlarının eşit olması hâlinde diploma tarihinden itibaren mezuniyet tarihi önce olan, bunun da aynı olması durumunda doğum tarihi önce olan adaya hak tanınır.

Asil adaylardan başvuru olmadığı zaman ya da aranan koşulları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek adaylardan atama yapılır. Atanmaya hak elde eden adayların isim listeleri, işe başlamaları için gerekli evraklar ile evrakların teslim edileceği yer ve zamanı www.kocaeli.edu.tr/duyurular.php adresinden ilan edilecektir.

Bu ilan atanmaya hak kazanan adaylar için tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN