ASA

ASA

Kocaeli ve Tekirdağ’da sürücülerini sohbet ederek oyladıkları 1 milyon 150 bin TL’lik metal ve yemeklik yağ yüklü iki kamyonu çaldığı belirlenen 11 şüpheli, polis ekiplerinin 3 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre 3 Eylül tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi İstasyon Mahallesi Eskihisar Caddesi üzerinde 1 milyon 150 bin TL değerindeki metal pirinç yüklü 16 AAB 646 plakalı kamyonun çalındı. Olayın ardından yapılan ihbar üzerine Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, inceleme başlattı. Kamyonun çalındığı alandaki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaya karıştığı tespit edilen biri kadın 11 şüpheliyi Kocaeli, Bursa ve İstanbul’da gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına aldı.Kadın şoförleri oyaladı, çete üyeleri kamyonları çaldıGözaltına alınan C. G., Z. K., H. M., E. S., A. M. B., E. K., E. B., C. B., S. G., K. K., İ. Ö., Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirildi. Şüphelilerin haklarında yapılan incelemede çetenin olayı E.K. isimli kadın üzerinden gerçekleştirdikleri, E.K.’nin kamyon şoförlerini oyalarken diğer çete üyelerinin kamyonları çaldıkları, benzer yöntemlerle 21 Eylül tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden yemeklik yağ yüklü kamyonu çaldıkları belirlendi. 11 şüpheli, emniyette yapılan işlemlerin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.Çalıntı kamyon ve milyonluk malları adım adım takip ederek buldularŞahısların çaldıkları 1 milyon 150 bin TL’lik metal yüklü 16 AAB 646 plakalı kamyona çalıntı başka bir aracın plakasını takarak Bursa’da bir hurda deposuna götürdükleri ve 27 bin 500 kg ağırlığındaki metali burada sattıkları belirlendi. Tespit üzerine harekete geçen ekipler, hurda deposuna baskın yaparak üzeri örtülü haldeki çalıntı metallere el koydu. Tekirdağ’dan çalınan yağ yüklü kamyonun izini takip eden polis ekipleri, kamyonun benzer yöntemlerle plakasının değiştirildikten sonra İstanbul’un Pendik ilçesindeki bir yemek firmasına getirilerek yağların burdada satıldığını kamyonun ise Tuzla’da bir alana park edildiği belirledi. Yemek firmasının deposunda el konulan yağ ve hurda deposuna satılan metaller daha sonra ait oldukları firma yetkililerine, araçlar ise sahiplerine teslim edildi.

KOCAELİ/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN