Başkan Bıyık, Kerbela şehitlerini unutmadı

Başkan Bıyık, Kerbela şehitlerini unutmadı

KOCAELİ (İHA) – Nenehatun Stadında gerçekleşirken Aşura ve Kerbela şehitlerini Anma Programına katılan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kerbela şehitlerini unutmadı

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşura Matemi Töreni düzenlendi. Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge koordinatörü İbrahim Pehlivan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve çok sayıda kişi katıldı.Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Tüm İslam Alemine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. İslam aleminin iki büyük ortak değeri bulunmaktadır. Bunlardan biri Kuran-ı Kerim diğeri ise Peygamber efendimizin Ehl-i Beyt’idir. Bugün Peygamberimizin reyhanının solduğu, gülistanının hazan olduğu gündür. Bugün yapılan zulmün hiçbir izahı olamaz. Hiçbir makam ve mevki, Allah Resulünü ve onun tertemiz ailesini incitmeye, kısa süreli dünya hayatı için ebedi azaba değmez. Makamlar ve mevkiler ancak hizmet için var olan ve bayrak yarışı şeklinde elden ele aktarılması gereken emanetlerdir. Kıyamet gününe kadar hür ve vicdan sahibi insanların selamı, zulme baş eğmeyen, zillet ile yaşamaktansa izzetle ölmeyi evla gören, Hz. Hüseyin’e ve onun sadık ve onurlu ashabına olsun” dedi.Daha sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, “Rabbim onların o gün yaşadıklarını bizlere asla unutturmasın. Rabbim hakkı savunmak için her daim bizlere güç, kuvvet ve cesaret versin. Aramızdaki birliği, kardeşliği hiç eksik etmesin. Dünyanın bütün coğrafyalarında mazlumlar var. Üzülerek belirtmek istiyorum ki bunların yoğunluğu İslam coğrafyalarındadır. Gözlerini kan bürümüş zalimler, mazlumların ahını almakta, kendi çıkarları için onların topraklarını parçalamakta, aralarına fitne ve fesat tohumları ekerek insanların gözyaşlarını ve kanlarını akıtmaktadır. Ama ellerindeki silahlar ne kadar güçlü olursa olsun, biz biliyoruz ki nice azınlıklar nice çoğunluklara galip gelir. Yeter ki kalbimizdeki iman, yüreklerimizdeki cesaret hakkın yanında durma olsun. Ben bu vesileyle muharrem ayının mübarek olmasını diliyorum. Rabbim bizi, Hz. Hüseyin ve onun gibi olanların yolundan ayırmasın” diyerek sözlerini tamamladı.Konuşmaların ardından etkinlik programın ardından Kerbela şehitleri anısına Kızılay’a kan bağışıyla son buldu.

KOCAELİ/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN