İstanbul’da çatışmada öldürülen DHKP-C’liye dava açıldı

İstanbul’da çatışmada öldürülen DHKP-C’liye dava açıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırı sırasında öldürülen DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen hakkında Kocaeli’de "Terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı

İstanbul’da Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 2015 yılının Nisan ayında yasa dışı sol terör örgütü DHKP-C üyesi teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Elif Sultan Kalsen, hakkında ölmeden önce öğrenci olduğu Kocaeli’de dava açıldı. 2 polis memurunun yaralandığı saldırıda yaklaşık 1 dakika süren çatışma sonrasında öldürülen Kalsen hakkında Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma", "Terör örgütü propagandası yapmak", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açıldı.Bgün görülen davanın ilk duruşmasında Kalsen’in avukatı olarak gözüken Taylan Tanay’ın da farklı bir DHKP-C davasından tutuklu olduğu anlaşıldı. Kalsen’in de öldüğünün anlaşılmasının üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

KOCAELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN