Lise öğrencileri edebi becerilerini sergileyecek

Lise öğrencileri edebi becerilerini sergileyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek olan “Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışmasında öğrenciler edebi becerileriyle yarışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kocaeli genelinde eğitim alan lise öğrencilerine yönelik ödüllü “Gönül Coğrafyası Okumaları” yarışması düzenleniyor. Balkanları konu edinecek yarışmayla liseli edebi yönlerini ve düşüncelerini kağıda dökme, becerilerini keşfetme fırsatı yakalayacak. Projeye dahil olacak öğrenciler Yılmaz Gürbüz’e ait “Balkan Acısı” ve Samiha Ayverdi’ye ait “Ah Tuna Vah Tuna” kitaplarını okuyarak yarışmaya hazırlık yapacak. Bu iki eserin temini konusunda, katılım sağlayan okullar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup eserleri temin edebilecek. Seçilen kitaplardan yola çıkılarak öğrenciler şiir, deneme ve öykü kategorilerinde yarışmaya katılım sağlayabilecek.Yarışmacı öğrenciler okullarında en az 10 en fazla 15 kişilik okuma grupları oluşturarak yarışmaya katılabilecek. Ayrıca her okuma grubunun başında bir tane öğretmen olması şartı bulunuyor. Bir öğretmen aynı anda iki okuma grubuna rehberlik edebilecek. Her okul en fazla 4 grup, her öğrenci ise sadece bir eserle yarışmaya katılım sağlayabilecek. Yarışmaya kitap okuma etkinliğine katılmayan öğrenciler de katılım yapabilir. Kitap okuma projesine katılmayan öğrencilerin yarışmada derece alması halinde okuma grubunu organize eden danışman öğretmen ile ilişkilendirilecek.Okul yönetimi en az biri Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak üzere 3 kişiden oluşan bir komisyon ile eserleri inceleyerek ve her kategoriden ilk 3 eseri belirleyip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden oluşturulmuş kurul öğrenciler tarafından yazılan eserlerin ön değerlendirmesini yaparak her kategoride en iyi ilk 10 eseri belirleyecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince her kategoride değerlendirilmesi yapılan ilk 5 eser Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınarak Büyükşehir ve Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen jüri kuruluna teslim edilecek.Yarışmada ilk beşe giren projeler rehber öğretmen ve eseri yazan öğrenci dahil olmak üzere balkan gezisi ile ödüllendirilecek. Bunun yanı sıra dereceye giren rehber öğretmen ve öğrencilere, birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500, dördüncüye ise 250 TL hediye çeki verilecek. 6 ile 10. sırada yer alan öğrenciler ise 250 TL’lik mansiyon ödülünü almaya hak kazanacak.

KOCAELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN