Rusya’dan gelen çocuklar Kocaelispor atkılarıyla karşılandılar

Rusya’dan gelen çocuklar Kocaelispor atkılarıyla karşılandılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen Rusya’dan gelen öğrencileri, ev sahibi arkadaşları Kocaelispor atkılarıyla karşıladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 47 ülkeden 1100 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Çocuk Festivali için kente gelen Rusya grubuna Türk aileleri, Türkiye ve Kocaelispor atkısı hediye etti. Tanışmanın yaşandığı okul konferans salonunda Türk öğrenciler, bir yanında Türk bayrağı olan diğer yanında Kocaelispor amblemi bulunan atkıları Rus öğrencilere hediye etti. Türk ve Rus çocuklar hep birlikte günün anısına pasta kestiler. Türkiye’de bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirten öğrenciler, “Türkiye’ye gerçekten çok güzel bir ülke. Buradaki etkinlikler kapsamında Kocaeli’nin tarihi ve kültürel yerlerini görmek istiyorum. Gerçekten çok heyecanlıyım, bu etkinlikleri düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dediler.Yurt dışından misafir bir arkadaş ağırlayacağı için çok mutlu olduğunu ifade eden Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri ise, “Biz Rus arkadaşımla 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Sekapark’a, Kocaeli’nde bulunan AVM’lere ve İzmit’in tarihi mekanlarına gideceğiz. Ben dans etmeyi çok sevdiğim için ona da dans etmeyi öğreteceğim. Hatta bu hafta bir düğünümüz var. Arkadaşımı Türk düğününe götüreceğim. Onunla baya eğleneceğiz” diye konuştular.Öte yandan, festival için Kocaeli’ye gelen Ukraynalı ekibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli karşıladı. Rehberler eşliğinde Ukraynalı heyet evlerinde kalacakları çocuklar ile tanışmak için Şehit Alper Al Ortaokulu ve Emek Dayanışması İlkokulu’na götürüldü. Okulda Türk çocuklar tarafından karşılanan Ukraynalı çocuklar samimi görüntüler oluşturdu.

KOCAELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN