Kocaeli'de yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisine halk tepkili

Kocaeli'de yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisine halk tepkili

Kocaeli'de yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisine bölge halkı tepkili. Kocaeli'nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, risklerle ilgili acil durum planlarına rastlanmadığını belirterek tepkisini dile getirdi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yapılması planlanan sülfürik asit üretim tesisi bölge halkı tarafından protesto ediliyor. Bugün yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı bölge halkı ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin karşı çıkması nedeniyle sona erdi. Görevliler, 'Halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir' tutanağı tuttuktan sonra toplantı bitti.

1-002.jpg

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yılda 200 bin ton kapasiteli sülfürik asit üretim tesisi yapılmasıyla ilgili ÇED toplantısına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Güneş Ekşi, firma yetkilileri ile  bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Ekşi, açılış konuşmasına başladığı anda solonda bulunanlar ayağa kalktı ve toplantıya karşı çıktıklarını belirtti, yaptırmak istemediklerini söyledi. Bunun üzerine gerginlik yaşandı. 

4.jpg

Mahallelerinde sülfürik asit tesisi yapılmasını istemediklerini söyleyen Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, “Her proje bulunduğu bölgedeki diğer tesislerle birlikte çevreye etkisi kümülatif olarak değerlendirilmelidir. Bölgede yaşayanlar olarak biz yılda 200 bin ton kapasiteli sülfürik asit üretim tesisi yapılmasını istemiyoruz. Ayrıca Kocaeli deprem bölgesidir. Kaza, deprem, ateş ve ısıya maruz kalma gibi risklerle ilgili acil durum planlarına rastlanmamıştır. Biz kesinlikle kurulmasını istemiyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN