Almanya'da yeni tedbir kararı: Köln'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Almanya'da yeni tedbir kararı: Köln'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Almanya'da artan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Köln'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Köln Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabında yasakla ilgili Türkçe de açıklama yapıldı.

Almanya'nın Köln kentinde yeni koronavirüs tedbirleri devreye girdi. 

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, hastanelerdeki doluluk oranının sınıra yaklaştığını belirterek Kovid-19 vakalarındaki artışın önüne geçmek için gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalar getirdiklerini duyurdu. 

YASAKTAN KİMLER MUAF?

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin en büyük şehri olan Köln'de, belediyenin Twitter hesabında Türkçe duyuruya da paylaşıldı. 

01-003.jpg

Sokağa çıkma yasağından sağlık çalışanları, itfaiye, resmi görevliler ve işe gitme zorunluluğu olan çalışanların muaf tutulduğu belirtildi.

EVSİZLER ETKİLENMEYECEK

Sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu saat 21.00'den sonra paket servisi yapan restoranların evlere servis yapmalarına izin verileceği belirtilirken, bu saatten sonra her türlü alışverişin yasaklandığı vurgulandı.

Evsizlerin yasaktan etkilenmeyecekleri belirtilirken, yasağa uymayanların 250 avro para cezasına çarptırılacağı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN