Türk Büyükelçi'nin mektubu Guardian'da

Türk Büyükelçi'nin mektubu Guardian'da

13 İngiliz milletvekilinin The Guardian'da yayımlanan ve Türkiye'nin terörle mücadelesini eleştiren mektubuna cevap, Londra Büyükelçisi'nden geldi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in, 13 İngiliz milletvekiline yanıt olarak gönderdiği mektup, The Guardian gazetesinde yayımlandı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian, geçen hafta 13 milletvekilinin İngiliz hükümetinin Suriye'de hava saldırılarını genişletmeye yönelik planlarını eleştiren bir mektubunu yayımlamıştı.

Mektupta aralarında İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden üç milletvekilinin de bulunduğu 13 kişi "Batı'nın bombaları Suriye'de IŞİD'i durdurmayacak" yorumu yer almıştı..

"Suruç'ta hem Kürtler, hem Türkler öldü"

Gazete Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç”in bu mektupla ilgili olarak kendilerine gönderdiği açıklamayı yayımladı. 

Büyükelçi Bilgiç’in, mektupta ifade edilenin tersine, IŞİD'in Suruç'ta düzenlediği saldırının Kürtlere değil Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik olduğunu belirttiği ifade edildi.

Bilgiç mektupta, Suruç'ta yaşamını kaybedenlerin tamamının Kürt asıllı olmadığını; IŞID’in halihazırda sadece Türkiye ya da diğer bölge ülkeleri için değil, Avrupa ve dünya için de tehdit oluşturduğunu belirtti.

"IŞİD küresel bir sorun"

IŞID’in küresel bir sorun olduğunu ve uluslararası toplumun bu tehditle mücadelede birlikte gereken önlemleri alması gerektiğini anlatığı mektupta Bilgiç, bunda başarısız olunması, radikalleşme salgınından ve bunun yansımalarından etkilenme riskini de beraberinde getireceğini ifade etti.

Gazete Bilgiç'in mektubundan şu satırlara yer verdi:

IŞİD'in Orta Doğu'da kontrol ettiği bölgelerden mesafe olarak uzak olmak, bu tehdidin azaltılmasına yardımcı olmaz. Türkiye üzerine düşen görevi yerine getirerek bu sorunların çözümünü müttefikleri ile birlikte aktif ve geniş çaplı bir şekilde tartışmaktadır."

Londra/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN