Kongo'da halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek

Kongo'da halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, koronavirüs salgını nedeniyle "evde kalın" çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.

Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, yaptığı açıklamada, uygulamanın, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını söyledi.

Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı kaydedildi.

ŞU ANA KADAR 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ebola salgınını yeni atlatan ülkede şimdiye kadar 109 Kovid-19 vakası görüldü, virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan KDC'de Ağustos 2018'de başlayan Ebola salgınında 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN