Kongre baskını ile ilgili flaş gelişme... 'En az 100 gözaltı kararı çıkabilir' sinyali

Kongre baskını ile ilgili flaş gelişme... 'En az 100 gözaltı kararı çıkabilir' sinyali

ABD'de Kongre baskını ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, en az 100 kişinin daha gözaltına alınabileceği bildirildi.

ABD'deki Kongre baskını ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

6 Ocak'taki Kongre baskını ile ilgili soruşturma yürüten federal savcılar, bugüne kadar 400'den fazla kişinin gözaltına alındığını belirterek yeni bir açıklama daha yaptı: "Soruşturma devam ediyor ve hükümet en az 100 kişinin daha gözaltına alınarak, bu kişilere suç isnat edilmesini bekliyor."

ABD tarihindeki en büyük soruşturmalardan birinin olabileceğinin belirtildiği açıklamada, bunda hem sanıkların hem de delillerin çokluğunun etkili olabileceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskınında 5 kişi hayatını kaybetmiş, önceki Başkan Donald Trump halkı isyana teşvik suçlamasıyla azil istemiyle yargılanmış ancak Senato'daki oylamada aklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN