Doktor Seyit Karaca’dan 4 Şubat Dünya Kanser Günü mesajı

Doktor Seyit Karaca’dan 4 Şubat Dünya Kanser Günü mesajı

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şube Başkanı Doktor Seyit Karaca, kanser hastalarının umutsuzluğa kapılmadan mücadeleyi bırakmamalarını istedi

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklamada bulunan Doktor Seyit Karaca, kanser hastalığının günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olarak her geçen gün daha fazla insanı etkilediğini söyledi. Her yaşta görülebilen kanser hastalığının sosyal ve ekonomik yönleriyle küresel bir sorun olduğuna değinen Karaca, “Ancak dünya genelindeki kanserlerin üçte biri önlenebilir, üçte biri de erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir durumdadır. Ülkemizde her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, dünya genelinde 10 milyona yakın insan kanser sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanseri yenmek için ilk başta tütün, alkol ve hareketsizlik gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak, kansere yakalanma riskini azaltabilir ve sağlığımızı koruyabiliriz. Erken teşhisin çok önemli olduğu bu hastalıkla mücadelede, Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın yaptığı bilinçlendirme çalışmalarıyla, tarama programları ve erken tanı hizmetlerinin önemi her geçen yıl daha da artıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü de tüm çalışmaların bilinilirliğini ve bilinçlenmeyi, kansere ilişkin farkındalığı arttırmak için ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinlikler yapılan önemli bir gündür. Dünya Kanser Gününde tüm toplumlar kanserle mücadele için harekete geçmeye davet edilmektedir” dedi.Karaca kanser hastalarının umutsuzluğa kapılmamasını isteyerek, “Ülkemizde, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri ve tüm hastaneler kanser taramaları konusunda önemli ve detaylı hizmetler vermektedir. Kansere yakalanan insanları etkileyen en büyük sorun umutsuzluktur. Bu noktada unutulmaması gereken, kanserin iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu bilmek ve büyük bir motivasyonla mücadeleyi asla bırakmamaktır. Kansere karşı hedefimiz; bilinçlenerek yaşam kurtarmak, manevi ve maddi kayıpların önüne geçmek, sağlıklı ve mutlu günler görmektir” şeklinde görüş bildirdi.

KONYA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN