Konya'da kadın girişimci 21 kadına istihdam sağlıyor

Konya'da yaşayan Nalan Madenci, evde mantı yaparak başladığı iş hayatında şu an 21 kadına istihdam sağladığı bir işletmeye sahip. Çalışmayla ve dürüstlükle her işin altından kalkılabileceğini belirten Madenci, okuyarak kendisini geliştirdiğini belirtti.

Konya'da yaşayan 52 yaşındaki Nalan Madenci, aile ekonomisine destek olmak için evinde mantı yaparak başladığı iş hayatında yükselerek 21 kadına istihdam sağladığı bir işletme kurdu. Evde mantı yaptığı sırada mahallesindeki bir börekçinin şikayetine maruz kaldığını belirten Madenci, şikayet sayesinde işletme kurduğunu ifade etti. "Beni şikayet eden arkadaşın ayağına taş değmesin." diyen Nalan Madenci, bu olayın hayatının dönüm noktası olduğunu ve 1 gün içerisinde iş yerini açtığını söyledi. 

İŞLETMESİNDE 21 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYOR

Bütün çalışanlarıyla anne-kız ilişkisi olduğunu dile getiren Nalan Madenci, 2 elemanla çıktığı bu yolda şu an 21 çalışanı olduğunu ifade etti. Başarısını, "Çalışmayla, dürüstlükle her işin altından kalkılabileceğine inanıyorum" diyerek anlatan 2 çocuk annesi Nalan Madenci, ev yemekleri, börekler, kurabiyeler, yaş pastalar, nişan, düğün, cenaze yemekleri yaptıklarını sözlerine ekledi. 

"İSTİKLAL MARŞI 'KORKMA' İLE BAŞLIYOR KUR'AN-I KERİM'DE ALLAH 'OKU' DİYOR"

Koronavirüs sonrası herkes gibi bazı problemler yaşadıklarını dile getiren Nalan Madenci, hiçbir zaman masrafları karşılayamayacağına dair korku yaşamadığını belirtti. Madenci, "İstiklal Marşı 'Korkma' diye başlar ya onu hep aklımda tuttum. Kur'an-ı Kerim'de Allah 'Oku' diyor, okuyarak kendimi geliştirmeye çalıştım. " dedi.