Türk Yıldızları'nın uçağı düştü

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları'ndaki NF-5 uçağı eğitim esnasında düştü. Uçağın pilotu şehit oldu.

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde boş alana uçak düştüğü ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi.

Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağının saat 14.15'te Konya'da düştüğünü açıkladı.

 

 

MSB: UÇAĞIN PİLOTU ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan son dakika açıklamasında, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur" denildi.

 

 

LİDERLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kazaya ilişkin resmi Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı:

"Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum."

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı:

"Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağımızın düştüğünü ve Yüzbaşımız Burak Genççelebi'nin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum.  Milletimizin başı sağ olsun."

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaştı:

"Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Twitter'dan başsağlığı mesajı paylaştı:

"Milletimizin Başı Sağ Olsun!

Konya’da eğitim uçuşu sırasında uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Türk Yıldızlarının Kahraman Pilot Yüzbaşısına Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. 

Şehit pilotumuzun ruhu şad, mekanı cennet olsun."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN