Korkulan oldu: Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılamayacak! İşte UEFA ülke sıralaması 2020

Korkulan oldu: Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılamayacak! İşte UEFA ülke sıralaması 2020

Türkiye lig şampiyonu 2021-22 sezonundan itibaren Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkını kaybetti. Futbolseverlerin araştırdığı UEFA ülke sıralamasına göre, Süper Lig'de şampiyon olan takım Devler Ligi gruplarına kalmak için bir eleme turu oynayacak. Fakat şampiyon takımımızın gruplara direkt katılması için bir ihtimal daha bulunuyor. İşte, Şampiyonlar Ligi hesapları...

'Türk takımları Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılamayacak mı?', 'Süper Lig şampiyonu neden Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamıyor?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda elenmesinin ardından bu sezon ülke puanı alma şansımız kalmayınca, 2021-22 sezonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderme hakkını kaybettik. Ancak Devler Ligi'ni kazanan takımın kendi ligini Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak pozisyonda bitirmesi halinde, Süper Lig şampiyonu takımımızın doğrudan Devler Ligi'ne katılma şansı bulunuyor. Detaylar haberimizde...

KORKULAN OLDU: SÜPER LİG ŞAMPİYONU, ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARINA DİREKT KATILAMAYACAK!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Danimarka ekibi Kopenhag'a 3-0 yenilen Başakşehir, Avrupa defterini kapattı.

Turuncu-lacivertlilerin elenmesiyle birlikte Avrupa'da hiç takımı kalmayan Türkiye, sezonu 33.600 puanla UEFA ülkeler sıralamasını 11. olarak tamamladı.

Böylece 2020-21 sezonunda Türkiye'de Süper Lig şampiyon olacak takım, direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkını kaybetti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi kurallarına göre, sıralamada ilk 10'da yer alan ülkelerin takımları direkt olarak gruplara katılabiliyor.

UEFA ÜLKELER SIRALAMASI 2020 PUANLARI

DEVLER LİGİ GRUPLARINA DOĞRUDAN KATILMAK İÇİN BİR İHTİMAL MEVCUT

Süper Lig'in şampiyonu, 2021-22 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılım için başka şartları arayacak.

2020-21 sezonunda Türkiye'nin üstünde yer alan 10 ülkeden birinin temsilcisi, hem kendi liginde Devler Ligi'ne katılım hakkı alır hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa, Süper Lig şampiyonu direkt olarak gruplara kalacak.

Bu 10 ülke ise İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Rusya, Belçika, Hollanda ve Ukrayna...

Şampiyonlar Ligi'nin son 30 sezonunda şampiyon, 10 ülkeden çıktı. Bu 10 ülkeden çıkmayan son şampiyon ise 1990-91 sezonunda Kızılyıldız'dı.

"AVUSTURYA'NIN GERİSİNDE KALACAĞIZ"

Spor yazarı Hüseyin Özkök, konuyla ilgili şunları söyledi: Türkiye'nin UEFA ülke sıralamasında sezonu 11. sırada tamamlaması şekil olarak 2021/22 şampiyonunun ön eleme oynamasını gerektirecek olsa da bunun pratikte gerçekleşmesi zor. Yalnızca Lyon veya Napoli bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa bu gerçekleşir.

Yeni sezonda 2015-16 puanları silindikten sonra yine 11. sırada bu defa Avusturya'nın gerisinde ama Ukrayna'nın önünde başlayacağız. Takımlarımızın alacağı puanlarla Avusturya'yı geçebiliriz ama başarısız bir sezon geçerse de ensemizdeki Ukrayna bizi geçebilir.

Sözün özü: Şampiyonlar Ligi kupasını alan takım ligde de Şampiyonlar Ligi bileti aldığı sürece 11. sıradaki takım gruplara doğrudan katılım hakkı elde eder.

TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA KUPALARINDA PUAN TOPLAMALARI ŞART

Süper Lig kulüpleri için kritik bir detay ise 2020/21 sezonunda Avrupa'da gösterecekleri performans olacak. Ülke puanı açısından 11. sırada olan Türkiye, 12. sıradaki Avusturya'dan sadece 0.675 puan yukarıda bulunuyor.

Kötü haber ise 2022-23 sezonu için yapılacak hesaplamada. Zira, UEFA son 5 yılın puanlamasına bakıyor ve Türkiye'nin Avusturya'dan açık ara daha iyi olduğu 2015/16 sezonu puanlamadan kaldırılacak. O sezon Türkiye'nin ülke puanı 6.600 iken Avusturya'nın 3.800'dü. Son 3 yılda Avusturya kulüpleri, sürekli olarak Türk kulüplerinden daha iyi Avrupa puanı topladı.

Sonuç olarak; 2022-23 sezonu için 11. sıranın korunabilmesi ve dolaylı yoldan UEFA Şampiyonlar Ligi direkt grup katılım hakkının alınabilmesi için gelecek sezon kulüplerimizin en azından Avusturya kulüplerinden Avrupa'da daha iyi performans göstermesi gerekiyor.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE NEDEN LİGDEN ÇEKİLMEK İSTİYOR?

TÜRKİYE'DE HANGİ LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI?

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

KORONAVİRÜS OLAN SÜPER LİG HAKEMİ KİM?

SÜPER LİG'DE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN