Çarpıcı araştırma en ünlü tıp dergisinde: Korona geçirmiş olmanız fark etmiyor!

Çarpıcı araştırma en ünlü tıp dergisinde: Korona geçirmiş olmanız fark etmiyor!

Koronavirüs (corona virüs) ile ilgili son çarpıcı araştırma, dünyanın en ünlü tıp dergisi Lancet tarafından yayınlandı. Yeni araştırmaya göre, daha önce Kovid-19 geçirmiş kişilerin koronavirüsten tamamen korunmadığı ortaya çıktı. Çalışmaya göre, gençlerin Kovid-19'a 2 kez yakalanmasının mümkün olduğunu da belirtildi.

Dünyaca ünlü tıp dergisinde The Lancet'te yayınlanan yeni araştırmaya göre, Kovid-19 geçiren kişilerin yeniden enfekte olabileceği açıklandı.

ABD Deniz Kuvvetleri'nde sağlık görevlisi olarak çalışan 3 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmada, genç kişilerin Kovid-19'a 2 kez yakalanabileceği tespit edilirken, önceden koronavirüs ile enfekte olmuş kişilerin olmamış kişilere göre daha az risk taşıdığı belirtildi.

HİÇ VİRÜS KAPMAYANLARDA YÜZDE 50

Araştırmada daha önce Kovid-19 olan kişilerin yüzde 10'unun yeniden enfekte olduğu ifade edilirken, bu oranın hiç virüs kapmayanlarda yüzde 50 olduğu vurgulandı.

NTV'nin haberine göre, çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, yeniden Kovid-19 ile enfekte olma riskinin her yerde yaşayan gençler için geçerli olduğunu söyledi.

Daha önce Kovid-19 geçirmiş kişilerin kanlarındaki antikorların birkaç ay koruma sağlayabileceği belirtilen çalışmada, çoğunlukla 18-20 yaş aralığındaki gençlerin incelendiği belirtildi.

"ANTİKORLAR KORUYUCUDUR AMA..."

Daha önce Covid geçirmiş 189 deniz personelinin vücudunda antikor tespit edildiği belirten bulaşıcı hastalık doktoru ve çalışmanın baş araştırmacısı Komutan Andrew Letizia, tespit edilen antikorların daha önce Kovid-19 enfeksiyonu geçirildiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Letizia şunları kaydetti: "Antikorlar kesinlikle koruyucudur, ancak kurşun geçirmez olacağınız anlamına gelmez. Potansiyel olarak yeniden enfekte olabilirsiniz."

Çalışmada daha önce Danimarka'da 4 milyon kişi üzerinde yapılan araştırma hatırlatılarak, Kovid-19 geçirmiş 65 yaş altı kişilerin 6 ay sonra yeniden enfekte olma ihtimalinden yüzde 80 korunduğu, 65 yaş üstünün ise korunma yüzdesinin yüzde 47 olduğu bildirildi.

DÜNYADA SON DURUM NE?

16 Nisan'da yayınlanan verilere göre, dünya genelinde Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyona ulaştı.

'Worldometers' internet sitesine göre, koronavirüs kaynaklı en fazla can kaybı 578 bin 993 ile ABD'de kayıtlara geçti. 

Can kayıplarında bu ülkeyi 365 bin 954 ile Brezilya, 211 bin 213 ile Meksika, 174 bin 335 ile Hindistan, 127 bin 191 ile İngiltere, 115 bin 937 ile İtalya, 104 bin 398 ile Rusya, 100 bin 73 ile Fransa, 80 bin 141 ile Almanya ve 76 bin 882 ile İspanya izledi.

01.jpg

Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla toplam 35 bin 31 kişi yaşamını yitirdi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN