Korona güncellemesi işe yaradı, WhatsApp'ta viral mesajlar yüzde 70 azaldı

Korona güncellemesi işe yaradı, WhatsApp'ta viral mesajlar yüzde 70 azaldı

WhatsApp, koronavirüs (corona virüs) hakkında yanlış bilgiler yayılmasında kullanılabilecek 'çok iletilen' mesajlarda yüzde 70'lik bir azalma görüldüğünü açıkladı. WhatsApp, daha önce koronavirüs krizinde yanlış bilgilendirmeyi yavaşlatmak için mesaj iletimine sınırlandırma getirmişti.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, koronavirüs hakkında yanlış bilgiler yayılmasında kullanılabilecek 'çok iletilen' mesajlarda yüzde 70'lik bir azalma görüldüğünü duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgını ile ilgili yayılan sahte haberler için 'info-demi' tanımı yapmış, bunun üzerine WhatsApp normalde 5 kişiye birden iletilebilen mesajların, her seferinde tek bir sohbette paylaşabilmesine izin veren bir güncelleme yaptı.

Ancak uzmanlar, dezenformasyonun engellenebilmesi için daha çok şey yapılması gerektiğini söylüyor.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp, 2 hafta önce koronavirüs krizinde yanlış bilgilendirmeyi yavaşlatmak için mesaj iletimine sınırlandırma getirmişti.

Şirketten yapılan açıklamada "Getirdiğimiz bir sınırlamayla, bu tür mesajlar tek seferde sadece bir adet sohbete iletilebilecek" ifadelerini kullanılmıştı. Sınırlama öncesinde WhatsApp uygulamasıyla mesajlar 5 farklı kişi veya gruba iletilebiliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN