Korona hastasıyken, koronalı ablasına refakatçi olarak verdiler

Korona hastasıyken, koronalı ablasına refakatçi olarak verdiler

Ankara'da, Kovid-19'a yakalanan Nilüfer Kutlu, karantinaya girdikten sonra temaslı olduğu gerekçesiyle beraber yaşadığı ablasına test yaptıramadı. Günler sonra yapılan testte ablanın da sonucu pozitif çıktı. Hastanede yoğun bakımın ardından ablası normal servise alınan Nilüfer Kutlu’ya, 'Refakatçi kalacaksın' denildi. Kutlu’nun iddiasına göre kendisi karantinada olmasına rağmen ablasının yanında hastanede bir gün kaldı.

Ankara Keçiören’de yaşayan Nilüfer Kutlu’nun 2 hafta önce koronavirüs testi pozitif çıktı. Evde kendini karantinaya alan Kutlu için zorlu süreç başladı. Filyasyon ekipleri Kutlu’nun evine ilaç bırakmak için geldi. Kutlu onlara “68 yaşındaki ablamla yaşıyorum, görme engelli ve hasta. Temaslı bir hasta, test yapabilir misiniz?” diye sordu. Ekiplerin “Eve gelip test yapamayız, ya siz arabaya kadar getireceksiniz ya da kendisi gelecek” diye yanıt verdi. Kutlu çaresiz ama ekipler ablayı o halde bırakıp gitti. Bir gün sonra beklenen oldu. Kutlu’nun ablası evin ortasına yığıldı ve öylece kaldı.

Kutlu ablasını bulduğunda telaşlandı. Ayakları tutmuyordu. Ablası Kutlu’ya “Kalkamıyorum” dedi. Kutlu hemen 112 Acili aradı. Gelen sağlık ekipleri de Kutlu’nun ablasının koronavirüs belirtileri göstermediğini söyleyerek, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne röntgen çekmek için götürdü. Burada da ablaya koronavirüs testi yapılmadı ve saat 03.00’da Kutlu’yu arayan doktor “Hastanızı gelip alabilirsiniz” dedi. Kutlu ya karantinadan çıkıp ablasının alacaktı ya da başka bir yol bulacaktı.

GÜNLER SONRA YAPILAN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Kuzeni Kutlu’nun ablası için özel bir ambulans tuttu, 5 saat süren bekleyişin ardından özel bir hastaneye sevk gerçekleşti. Burada Kutlu’nun ablasına test yapıldı, beklenen gerçekleşti. Test sonucu pozitif çıktı.

Kutlu’nun ablası koronavirüs tedavisi görmesi gerekiyordu ancak özel hastane bunu yapamayacaklarını söyledi. Kutlu’nun ablası en son Ankara Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ikinci test de pozitifti. Kutlu’nun ablasının kalbi bu yoğun sürece dayanamamış ve kalp krizi de geçirmişti.

KARANTİNADA OLMASINA RAĞMEN 'REFAKATÇİ' OLARAK KALDI

Kutlu’nun ablası 2 gün acilde bekletildikten sonra yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda da 2 gün süren tedavinin ardından normal servise yatırılan abla için doktorlar Kutlu’yu aradı. İddiasına göre Kutlu’ya “Hastanın yanına refakatçi lazım” dediler. Kutlu da karantinada olmasına rağmen mecbur ablasının yanında bir gün kaldı ve daha sonrası için refakatçi ayarlandı. Kutlu’nun ablası şimdi 9 gündür serviste ve taburcu olmayı bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN