Koronavirüs | Dünya geneli için son bilanço açıklandı: Vaka sayısı 800 bini aştı

Koronavirüs | Dünya geneli için son bilanço açıklandı: Vaka sayısı 800 bini aştı

Son dakika haberi... Dünya geneli için son bilanço açıklandı, vaka sayısı 800 bini aştı. Koronvirüsün en fazla görüldüğü ülke, 164 bin 359 vakayla ABD olurken, onu 101 bin 739 vakayla İtalya ve 94 bin 417 vakayla İspanya takip etti. Bu arada DSÖ de, hasta olmayanların maske takmasının koronavirüse karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler yaratabileceği uyarısı yaptı.

Dünya genelindeki yeni tip koronavirüs vaka sayısı 800 bini aştı. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 801 bin 61'e ulaştı.

LİSTE BAŞI ABD, İTALYA VE İSPANYA

Yeni tip koronvirüsün en fazla görüldüğü ülke, 164 bin 359 vakayla ABD olurken; onu 101 bin 739 vakayla İtalya ve 94 bin 417 vakayla İspanya takip etti.

Salgının ortaya çıktığı Çin'de ise 81 bin 518 vaka kayda geçti. 67 bin 51 vakanın görüldüğü Almanya, 44 bin 605 vakanın görüldüğü İran, 44 bin 550 vakanın görüldüğü Fransa, 22 bin 141 vakanın görüldüğü İngiltere, 16 bin 176 vakanın görüldüğü İsviçre, 12 bin 775 vakanın görüldüğü Belçika, 11 bin 750 vakanın görüldüğü Hollanda, 10 bin 827 vakanın görüldüğü Türkiye, vaka sayıları 10 bini aşan ülkeler oldu.

Salgın nedeniyle dünya genelinde 38 bin 748 kişi hayatını kaybetti.

DSÖ'DEN MASKE UYARISI

*Dünya Sağlık Örgütü, hasta olmayanların maske takmasının yeni tip koronavirüse karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler yaratabileceği uyarısı yaptı.

İRAN'DA TEDBİRLER UZATILDI

*Koronavirüs tedbirlerinin 8 Nisan'a kadar uzatıldığını açıklayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, karantinayı delenlerin de cezalandırılacağını belirterek "Testinin sonucu pozitif olan bir kişinin dışarı çıkarak ülkenin kurallarını ihlal ettiği ve başkalarına zarar verdiği tespit edilirse yasalar kapsamında cezaya tabi tutulacaktır" açıklaması yaptı.

*İran'da da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 141 kişi öldü, böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 898'e yükseldi.

*İran'ın Meşhed kentinde yeni doğan bir bebekte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

İTALYA'DA BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

*Avrupa'da Kovid-19 salgınının merkez üssü konumundaki İtalya, yaklaşık 6 hafta önce başlayan salgında bugüne kadar ölen 11 bin 591 vatandaşını andı. İtalyan Belediyeler Birliği'nin çağrısıyla ülke genelinde, başta belediye olmak üzere, tüm devlet dairelerinde saat 12.00’de bayraklar yarıya indirildi, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İSPANYA'DA ÖLÜMLER KATLANDI

*İtalya'nın ardından dünyada Kovid-19'dan en fazla ölümün görüldüğü ülke olan İspanya'da, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 849 artışla 8 bin 189'a ulaştı.

*Sağlık personeli, virüse karşı kendilerini koruyacak malzemelerin eksikliğinden ve koordinasyonsuzluktan dolayı Sağlık Bakanlığı'nı suçladı.

MACRON'DAN MASKE TALİMATI

*Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarının yaşadığı maske sorununun çözülmesi için üretiminin hızlandırılacağını belirtti.

MYANMAR'DA İLK ÖLÜM

*Myanmar'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti, koronavirüs testi pozitif çıkan burun kanseri bir hayatını kaybettiği belirtildi.

*Tunus'ta ölüm ve vaka sayıları arttı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. 50 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte ülkede toplam vaka sayısı da 362 oldu.

ALMANYA'DA 15 TÜRK ÖLDÜ

*Almanya'da 3 Türk daha koronavirüsten hayatını kaybetti, böylece ülkede Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının sayısı 15'e çıktı.

*Yunanistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

İNGİLTERE'DE 19 KIBRISLI TÜRK CAN VERDİ

*KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İngiltere’de yaşayan 19 Kıbrıs Türkü'nün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

HOLLANDA'DA ÖLÜ SAYISI BİNİ GEÇTİ

*Hollanda'da koronavirüsten ölenlerin sayısı bini aştı, Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 175 artarak bin 39'a çıktı.

*Belçika'da 12 yaşında bir kız çocuğu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

TRUMP'TAN KRİTİK UYARI

*Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, salgın ile mücadelede kritik mesaj verdi: Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli. Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde.

*ABD Merkez Bankası (Fed), finansal piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesine yardımcı olmak amacıyla yabancı bankalar için yeni bir kredi kolaylığı başlattığını duyurdu.

'BÜYÜK BUHRAN'DAN BETER OLACAK

*Salgın nedeniyle birçok eyalette uygulamaya konulan 'tecrit' politikaları nedeniyle ABD'de milyonlarca kişinin işsiz kalacağı belirtildi. Fed'e bağlı St. Louis Federal Rezerv Bank tarafından hazırlanan raporda, salgın sürecinde 47 milyon kişinin işsiz kalacağı tahmininde bulunuldu. Bu sürecin, 1930’ların başında yaşanan 'Büyük Buhran'dan 3 kat daha kötü olacağının altı çizildi.

İSRAİL'DE 18 ÖLÜM

*İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e, vaka sayısı 4 bin 831'e yükseldi.

*Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Lübnan'da 12'ye yükselirken, vaka sayıları da Lübnan'da 463'e, Fas'ta 574'e, Filistin'de 117'ye ulaştı.

RUSYA'DA SERT TEDBİRLER

*Rusya'da koronavirüs tedbirleri ağırlaştı, Parlamentoda kabul edilen tasarıya göre, Kovid-19 tedbirlerinin ihlali 'terör eylemi' sayılabilecek

*Rus hükümeti, ülkenin tamamında veya bir kısmında "acil durum" ilan edebilecek ve kuralları belirleyebilecek

*Rusya'da son bir günde 500 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 2 bin 337'ye yükseldi.

AFRİKA'DA HAYATI DURDURDU

*Afrika'da koronavirüsle mücadele kapsamında kısmi ya da tam kapsamlı sokağa çıkma yasağı uygulayan ülke sayısı 18'i buldu. Kıta genelinde 31 ülke sınırlarını kapatırken, 12 ülke de uluslararası uçuşları durdurdu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenleri sayısı 168'e, toplam vaka sayısı ise 10 bin 827'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 157 artarak 725'e ulaştı. Yine aynı verilere göre Türkiye'de koronavirüs hastalarının 162'si iyileşerek taburcu oldu.

Salgınla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de test sayısı. Son açıklanan verilere göre Türkiye'de koronavirüs hastalarına bugüne kadar yapılan test sayısı 76 bin 981.

ALBAYRAK TABURCU OLDU

*Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, hastaneden bugün taburcu edileceğini ve koronavirüs tedavisinin evde devam edeceğini açıkladı.

*Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahalleleri koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

*Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yargı alanındaki hak kayıplarının önlenmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurulara ilişkin süreler 30 Nisan'a kadar durduruldu.

*Fenerbahçe Kulübü, kadın-erkek voleybol ile kadın basketbol takımında sporcu, teknik heyet ve personelin koronavirüs testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

*Merkez Bankası, koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin sınırlandırılması amacıyla ilave tedbirler açıkladı.

BELEDİYELERE 'BAĞIŞ' RESTİ

*İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 81 ilin valilerine gönderdiği genelgede, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi.

*İstanbul'da pazar ile pazartesi arasında toplu ulaşımda 3 kat artış yaşandığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha sokağa çıkma çağrısı yaptı: "Yaklaşık 750-800 bin İstanbullu dün toplu taşıma kullandı. Salgının bu denli hızla yayıldığı bir dönemde sokağa çıkmak ciddi risk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN