Koronavirüs 1000 TL destek parası başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet sosyal yardım başvuru ekranı

Koronavirüs 1000 TL destek parası başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet sosyal yardım başvuru ekranı

'Pandemi sosyal destek başvurusu e-Devlet sorgulama ekranı' aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçim sıkıntısı çeken ailelere yönelik maddi yardım başvurusunda bulunulabilir. 1000 lira corona virüs (koronavirüs) destek parası başvuru şartları merak ediliyor. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 1. faz ve 2. fazın ardından başlattıkları 3. faz sürecinin bitiş tarihinin olmayacağını ve sürekli devam edeceğini açıklamıştı. İşte, 'pandemi yardım parası başvurusu ve e devlet sorgulama ekranı'...

'Pandemi destek parası başvurusu nasıl yapılır?', 'Koronavirüs sosyal destek için e-Devlet'ten sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtlarına ve 'pandemi sosyal yardım parası başvuru ekranı' ile ilgili bilgileri sayfamızda aktardık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüsüyle mücadele kapsamında vatandaşlara sunulan sosyal destekte 1. faz ve 2. fazın tamamlanmasının ardından başlattıkları 3. fazın sona ermeyeceğini ve devamlı hale getireceklerini söyledi. Pandemi sosyal yardım 3. faz başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sosyal destek parasının alınıp alınamayacağına dair sorgulamalar da yine aynı ekrandan yapılıyor. Detaylar haberimizde...

KORONAVİRÜS SOSYAL DESTEK PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın pandemi sosyal destek başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Aynı zamanda başvuru görüntüleme de yine bu sistem üzerinden gerçekleştiriliyor.

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. fazın dinamik bir süreç olacağını, başlayıp bitme gibi bir durumunun olmayacağını söyledi.

CORONA VİRÜSÜ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bakan Selçuk, 1. faz ve 2. faza başvuran ve 1000 TL ödenen vatandaşlar ile belli kategoride olanların başvurularının değerlendirmeye alınmayacağına işaret ederek şunları söyledi:

"Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik."

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN