Koronavirüs ABD'de zengin-fakir ve siyahi-beyaz ayrımı yapıyor

Koronavirüs ABD'de zengin-fakir ve siyahi-beyaz ayrımı yapıyor

ABD'de koronavirüs (corona virüs) kaynaklı ölüm sayısı 13 bine yaklaşırken, New York'ta yapılan bir araştırmada koronavirüsünün, zengin-fakir, siyahi, Hispanik ve beyaz Amerikalı ayrımı yaptığını ortaya koydu.

NEW YORK/KARAR

Belediye Başkanı Bill de Blasio basına yaptığı açıklamada, Kovid-19 ölümlerinin ırksal bir çöküşü gösterdiğini ve şehrin belirli topluluklarını nasıl etkilediğine dair “açık eşitsizlikler” olduğunu söyledi.

New York Kenti Sağlık Dairesi'nin ölüm sertifikalarına dayanarak yaptığı araştırmada, New York'ta 3 bin 500'den fazla insanın Kovid-19'un bulaşması sonucu hayatını kaybettiğini ve bunların yüzde 34'nün kent nüfusunun yüzde 29'u oluşturan Hispanik kökenliler, yüzde 28'ini kent nüfusunun yüzde 22'sini oluşturan siyahi Amerikalılar olduğunu ve yüzde 27'sini ise kentin yüzde 37 nüfusunu oluşturan beyaz Amerikalılar olduğunu bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN