Koronavirüs aşısı bulundu mu? Bakan Koca'dan son dakika corona aşısı açıklaması

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Bakan Koca'dan son dakika corona aşısı açıklaması

Dünya, koronavirüs aşını bulmak için çalışmalarını sürdürürken, Türkiye’den de corona aşısıyla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Peki Koronavirüs aşısı bulundu mu? İşte corona aşısında son durum…

Koronavirüs aşısının ne zaman kullanılacağı sorusuna cevap veren Bakan Koca, şu an için 13 aşı çalışmasının sürdüğünü bildirdi. Bunlardan 5’inin ön planda ilerleme kaydettiğini söyleyen Koca, 2 tanesinin faz 3 çalışmasının Türkiye’de yapıldığını ve insan çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Peki koronavirüs aşısı bulundu mu? Detaylar haberimizde…

KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?

Daha evvel tünelin ucunun göründüğünü açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kast ettiğinin aşı ve verilen mücadele olduğunu anlatarak, bu aşılardan 2 tanesinin faz 3 çalışmasının Türkiye’de yapıldığını ve insan çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Şu ana dek yapılan aşıların ardından insanlarla ilgili herhangi bir komplikasyon gözlenmediği bilgisini paylaşan Koca, 13 aşı çalışmasının söz konusu olduğunun altını çizerek, bu aşılar içerisinde 5 aşının ön planda ilerleme kaydettiğini vurguladı.

koronavirus-asisi-bulundu-mu-bakan-kocadan-son-dakika-corona-asisi-aciklamasii.jpg
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

CORONA AŞISINDA SON DURUM

İnsan çalışmalarının başlayabileceğini söyleyen Koca, 1 tanesinden geçen bahsettiğini anımsatarak, inaktif, virülansı azaltılmış bir aşı olduğunu söyledi. Geçen cumartesinden beri insan çalışmaları için bin kişilik doza başlandığına işaret eden Koca, bu esnada üretimin tamamlanmasının ardından denetler üzerinde bu aşının faz 1 uygulamasının başlandığını kaydederek, Faz 1'den evvel düşünülen kişi sayısının 44 olduğunu ifade etti.

Koca, Faz 2’nin yüzlerle, Faz 3 çalışmasının da onbinlerce kişi üzerinde deneneceğini aktararak, deneklerin aşıdan evvel 5 günlük karantina süreci olacağından bahsetti. Bu sürecin 2 haftalık bir zaman gerektirmiş olacağını vurgulayan Bakan Koca, 2 hafta kadar sonra ilk insan deneme aşı uygulamasının yapılacağı bilgisini paylaşarak, bu esnada 2 tane daha aşının ön planda uygulamalarının süreceğini bildirdi.

Önümüzdeki 1 ay içerisinde 3. aşının da olmak suretiyle insan safhasına geçileceğini müjdeleyen Koca, bu süreçleri mümkün olduğunca Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği standartları muhafaza ederek, bu dönemde süreçleri hızla tamamlamak istediklerini ifade etti.

Bu aşının üretim için birinin sertifikasının alındığını söyleyen Koca, önümüzdeki hastalarda 1 veya 2 aşının da sertifikasını alacağını kaydederek, sözlerini tamamladı.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN