Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Türkiye’de görülmeden önce hazırlanan bilim kurulunda alanında uzman hocalar görev alıyor. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi olan Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar…

Gazi Üniversitesi Başhekimi olan Prof. Dr. Demircan, koronavirüs (corona virüs) pandemisi ile birlikte adından çokça söz ettirdi. İşte Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan’ın hayat hikâyesi…

Ülkemizde koronavirüsün görülmesi ile birlikte alanında bir bilim kurulu kuruldu ve içerisine alanlarında en iyi olan doktorlar getirildi. Prof. Dr. Ahmet Demircan’da o isimlerden biri.

VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Demircan, koronavirüsün en belirgin belirtileri arasında boğaz ağrısı, geniz akıntısı ve kuru öksürük olduğunu ifade ediyor. Karın ağrısı ve ishal gibi şikâyetlerin ileri evrelerde görüldüğünü ifade ediyor. Yeni bir hastalık olduğu için doktorlarında vakalar çıktıkça tecrübe edindiklerini ifade ediyor.

Hastalığın tedavisi için şuanda geliştirilmiş net bir ilaç olmadığını ifade eden Demircan, Japonların geliştirdiği ve Çin’de de kullanılan ilacın getirtilme aşamasında olduğunu ve geldiğinde yatan hastalarla birlikte yoğun bakım hastalarına kullanılacağını ifade etti.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Mevcut hastanelerin kapasitelerinin yeterli olduğunu ifade eden Demircan, tüm imkânlara rağmen hedefimiz büyük felaketlerin önüne geçmek mesajını veriyor.

Şuana kadar olan vakaların sadece bir ilde değil tüm Türkiye geneline yayıldığını ifade eden Demircan, ilerleyen günler bunların nereler olduğunu Bakan tarafından açıklanacağını söyledi.

İYİLEŞENLER TEKRAR HASTALANABİLİR

Koronavirüse yakalanıp tedavi olan ve iyileşip tabucu olan kişilerin tekrar enfekte olabileceklerini söyleyen Demircan, herkesin atlatmış olsalar bile yine tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Virüse yakalanan kişilerin daha çok KOAH, hipertansiyon, diyabet, astım gibi rahatsızlığı olan kişilerin vücut dirençlerin daha zayıf olmaları bakımından daha hızlı yakalandıklarını ifade ediyor.

Virüslerin eşyalar üzerinde olan ömrünün 2-3 saat ile 2 gün arasında değişiklik gösterdiğini söyleyen Demircan, önemli olan şeyin kişisel temizliğe özellikle el temizliğine çok dikkat etmek gerektiğini ifade etti. Dışardan gelen bir kutuyu dikkatlice açtıktan sonra hemen ellerin yıkanması gerekir. Alınan önlemlerle virüsün Türkiye girmesi olabildiğince geciktiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN