Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 6 Nisan 2020 tarihinde ikinci Bilim Kurulu Üyesi olarak atanan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Hayat hikayesi karar.com’da…

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi ve uzmanlık alanları epidemiyoloji ile anne-çocuk sağlığı olan Sünter, 1965 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İşte Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter’in hayat hikâyesi…

AHMET TEVFİK SÜNTER KİMDİR?

Ahmet Tevfik Sünter, 1965 yılında Samsun’da haya gözlerini açmıştır. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olan Sünter, aynı üniversitede 1998 yılında doktorasını tamamladı. 2000 yılında Yrd. Doçent, 2008 yılında Doçent ve 2014 yılında Profesör unvanını aldı. İlgi alanları epidemiyoloji ile anne-çocuk sağlığı olan Sünter, 29 Nisan 2018 tarihinde Samsun Tabip Odası Başkanı adayı oldu ama seçimi rakibi Dr. Murat Erkan kazandı.

Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ikinci Bilim Kurulu'na davet edildi.

İKİNCİ BİLİM KURULUNUN AMACI NEDİR?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında toplumu sağlıklı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için oluşturulan bilim kurulunun ikincisi kuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamalarda, ikinci bir bilim kurulunun oluşacağına işaret etmişti.

Bu kurulun amacının, koronavirüsün toplum üzerinde psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutu ile ilgilenmesi olacağı belirtildi. Halk Sağlığı uzmanlarından oluşan kurulun gelecek günlerde, topluma ne gibi katkılarının olacağı merak konusu oldu.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ

• İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer
• Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk
• Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter
• Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan
• Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay
• Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş
• Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan
• Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN