Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Göktepe kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Göktepe kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs vakası çıkması halinde yürütülecek süreçlere erkenden başlanacağını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Göktepe kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Detaylar karar.com’da…

Koronavirüsün kişiden kişiye bulaşması söz konusu olduğu için ikinci jenerasyon vakaların ortaya çıkacağını duyurması sonrası merak konusu oldu. İşte Prof. Dr. Ali Göktepe'nin hayat hikayesi…

ALİ GÖKTEPE KİMDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak atanan Dr. Ali Göktepe’nin Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı olduğu bilinmektedir. Hayatına dair net bilgiler bulunmamaktadır. Göktepe’nin kariyer ve yaşamına dair bilgilerine ulaştığımızda karar.com’dan takip edebilirsiniz.

TEDBİRLER ALINDI

Sağlık Bakanlığı Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı Dr. Ali Göktepe, Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı erken tespit ve risk değerlendirme toplantısı yapıldığını, vakanın yayılmasının önlenmesi ve havalimanlarında önlem alınmasıyla ilgili süreçlerin belirlenmesi için bazı tedbirler aldıklarını belirtti. Göktepe, koronavirüs salgınının seyrini yakından takip ettiklerini belirtti.

Hastalıkla ilgili Bilim Kurulu'nun haftanın 5 günü toplanarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Göktepe, kurulun tekrar toplanacağını ve ortaya çıkan yeni gelişmeleri değerlendireceğini söyledi.

Dr. Göktepe, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün sınırı aşan ciddi tehditler başta olmak üzere, bulaşıcı hastalıkların dağılım ve yayılım özellikleri, mevcut durumları, alınması gereken korunma ve kontrol önlemleri aldığını ve koordine ettiğini ifade etti. Ayrıca aynı merkezin, Bilimsel Danışma Kurulunun önerileri doğrultusunda birtakım kararlar alıyor ve bu kararları süratle hayata geçiriyor.

HERHANGİ BİR ETKEN BULUNAMADI

Koronavirüs salgının Çin’de başladığını ve Uzak Doğu ülkelerinde yaygın olrak görüldüğünü ifade eden Göktepe, tüm dünyada vaka sayısının 40 bin civarında olduğunu, buna günlük 3-4 bin kişinin daha eklendiğini, söyledi.

Dr. Göktepe, bazı Avrupa ülkelerinde vakaların görüldüğüne değinerek, bunların birçoğunun importasyon vakası olduğunu, kişiden kişiye buluşma ihtimali olduğu için ikinci jenerasyon vakalar ortaya çıktığını, bunula ilgili önlemler aldıklarını, termal kameralar ile tüm yurt dışı yolcularının tarandığını, vaka şüphesi olduğunda merkeze anında ulaştığını, şüpheli durum söz konusu olduğunda bilgileri anlık olarak takip ettiklerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN