Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, 1971, Deniz’de doğdu. İşte Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel’in hayat hikâyesi…

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğine atanmasının ardından açıklamalarıyla gündem olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalında doktorasını tamamladı. Peki Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

FİGEN ÇİZMECİ ŞENEL KİMDİR?

Figen Çizmeci Şenel, 1971 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olan Şenel, 2001 yılında aynı üniversitenin Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalında doktora eğitimini bitirdi.

Şenel, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi departmanında research fellow olarak çalıştı. Yine aynı yıl ABD’de National Institute of Health’te “Introduction to the Principles and Practice of Clinical Research, Certificate Programme,” sertifika programını bitirdi.

Şenel, 2008 yılında doçent ünvanını alarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin doçent kadrosuna atandı. 2009 yılında ABD, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanında ve 2013 yılında ABD, National Institute of Health National Institute of Dental and Craniofacial Research’te rotationel attending olarak göre yaptı. 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde profesör kadrosuna atandı.

2017 yılında ABD, National Institute of Health, National Institute of Dental and Craniofacial Research’te bölümünde araştırmacı olarak projelerde görev alan Figen Çizmeci Şenel, 2018 yılında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığı’na atandı.

Figen Çizmeci Şenel, Ağız ve Çene- Yüz Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve American Institute of Implant Dentistry Türkiye Direktörlüğü görevini yürütmektedir.

2019 yılından itibaren Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi olarak görev yapan Figen Çizmeci Şenel, Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu Üyeliği’ne de getirilmiştir.

Şenel, evli ve bir çocuk annesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN