Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Levent Yamanel kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Levent Yamanel kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüsün havayla değil, damlacık yoluyla kişiden kişiye geçeceğini açıklayan Yamanel merak konusu oldu. Peki, koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Koronavirüs salgını ile mücadelede izolasyona dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Levent Yamanel, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olmuştur. İç Hastalıkları Uzmanı Yamanel’in hayat hikayesi karar.com’da…

LEVENT YAMANEL KİMDİR?

İç Hastalıkları Uzmanı, 1992 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Gülhane Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak, 2016 yılında da Yoğun Bakım Uzmanı olarak çalıştı.

Çalıştığı kurumlar şu şekildedir:

• SBÜ, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi
• GATA İç Hastalıkları AD, Yoğun Bakım BD
• GATA Acil Tıp AD
• GATA İç Hastalıkları AD
• Hava Ulaştırma Grup Komutanlığı/Ankara
• Hava Radar Mevzi Komutanlığı/Perşembe/Ordu

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Levent Yamanel hakkında detaylı bilgi bulunmamakla birlikte, ilerleyen zamanlarda karar.com’dan hayat hikayesini öğrenebilirsiniz.

HAVAYLA İLGİSİ YOK

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüsün havayla pek ilgisinin olmadığını ve damlacık yoluyla kişiden kişiye geçtiğini, bu süreçte izolasyonun çok önemli olduğunu, Evde Kal mesajının her yerde ve her zaman verilmesi gerektiğini söyledi.

Yamanel, dünya geneline bakıldığında bu hastalıkta ölümün her yüz kişide 3-4 kişi olarak değiştiğini belirterek, Türkiye’nin en başından beri çok iyi önlem aldığını, bu nedenle üç aylık bir zaman kazandıklarını, bu süreçte bütün dünyaya bakarak yayılmasını önleme adına tecrübe sahibi olduklarını, bunun da Sağlık Bakanlığı’nın bir başarısı olduğunu belirtti.

HAVADA ASILI KALMIYOR

Virüsün havada asılı kalmadığını ifade eden Yamanel, koronavirüsün toz parçacıklarına tutunmadığını, tüberküloz gibi mikropların havada asılı kaldığını ama koronavirüsün öyle bir mikrop olmadığını, damlacığın içinde olup ve hasta bir bireyin öksürük, hapşırık ya da konuşmasıyla saçılan COVID-19 denilen bir damlacık enfeksiyonu olduğunu, cansız yüzeylerde bir süre yaşayabildiğini, bu nedenle her zaman elleri mutlaka 20 saniye sabunlu su ile yıkanmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN