Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu ikinci bilim kurulu üyeleri belli olmaya başladı. Prof. Dr. Selma Metintaş da bu üyelerin içinde bulunuyor. Peki, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Ayrıntılar karar.com’da…

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni bilim kurulu üyeleri arasında katıldı. Peki, Prof. Dr. Selma Metintaş kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Merak edilenler haberimizde…

PROF. DR. SELMA METİNTAŞ KİMDİR?

Lisans eğitimini 1980-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi, Ankara tıp Fakültesinde yapan Prof. Dr. Selma Metintaş, tıpta uzmanlık eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde 1987-1990 yılları arasında tamamlamış, tez konusu olarak “Çifteler ve Seyitgazi ilçeleri ilkokul çocuklarında A Grubu Beta Hemolitik Streptokok prevalansı” üzerinde çalışmıştır.
Doktorasını 1992-1999 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Mikrobiyoloji (Dr) bölümünde tamamlayan Metintaş’ın tez adı ise “Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hastane infeksiyonlarının tek gün prevalans yöntemiyle araştırılması ve hastalara ait risk faktörleri”dir.
2000 yılından bu yana Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde Profesör olarak görev alan Selma Metindaş şu anda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci bir bilim kurulu kurulacağının haberini önceki günlerde vermişti. Amacı salgının psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutlarıyla ele alınması olan yeni bilim kurulu üyeleri Bakan Koca’nın başkanlığındaki toplantıya katıldılar.
İkinci koronavirüs Bilim kurulunda Prof. Dr. Selma Metintaş’ın yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Okyay, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Deniz Çalışkan, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özer ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan da yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN