Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, testlerde yalancı ‘negatif’ çıkma olasılığının bulunduğunu söylemesiyle gündem oldu. Peki Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan ve İnfeksiyon Hastalıkları üzerine uzmanlaşan Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, yapılan testlerde tanıların çok doğru bir şekilde konabildiğini söyledi. İşte Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz’un hayat hikâyesi…

SERAP ŞİMŞEK YAVUZ KİMDİR?

Serap Şimşek Yavuz, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi, 1993-1997 yılları arasında İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde uzmanlık eğitimini bitirdi. 1998-2013 yılları arasında İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nde İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak çalışan Yavuz, 2013 yılından itibaren İstanbul Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 2016 yılında Doçent unvanı alan Yavuz, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) ve Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) üyesidir. Ayrıca 2015 yılında kurulan İnfektif Endokardit ve Diğer Kardiyovasküler İnfeksiyonlar Çalışma Grubu’nun başkanlığını da yürütüyor.

YALANCI NEGATİF YA DA POZİTİF MÜMKÜN MÜ?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın tartışmalı vefatı sonrası koronavirüs salgınıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Testlerde yalancı negatif ya da yalancı pozitif denilen “hatalı” sonuç çıkma ihtimalinin çok düşükte olsa mümkün olduğuna değinen Yavuz, virüs tespitinde sadece test sonuçlarına göre karar verilmediğini, hastanın klinik durumunun da değerlendirildiğini ifade ederek endişe edecek bir durum olmadığını söyledi.

Şu an kullanılan testlerin yalancı negatif çıkma oranının çok düşük olduğunu dile getiren Yavuz, hastaların çoğunda tanıyı doğru bir şekilde koyabildiklerini, çok ufak bir hasta grubunda yalancı pozitiflik, yalancı negatiflik olabildiğini ama hastalığı sadece test sonucuna bakarak değerlendirmediklerini ifade etti.

Hastanın klinik tablosu ile tetkikleri de hep birlikte değerlendirdiklerini dile getiren Yavuz, hastanın kliniğinin şüphelere uygun olması durumunda koronavirüs test sonucu gelmeden bile tanı koyduklarını, bunun İstanbul'da birçok yerde konabildiğini, paniğe kapılacak bir durum olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN