Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Dünyanın gündemin ilk sırada yer alan koronavirüs (corona virüs) Türkiye’de de görülmesinin ardından gözler Bilim Kurulu toplantılarından çıkacak sonuçlara çevrildi. Peki bilim kurulundan yer alan Prof. Dr. Tevfik Özlü kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliği ile adından sıkça söz ettiren Prof. Dr Tevfik Özlü alanında uzman bir öğretim görevlisidir. 1963 yılında Aydın’da doğan Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün hayat hikâyesi karar.com’da…

PROF. DR. TEVFİK ÖZLÜ KİMDİR?

1963 yılında Aydın’da dünyaya gelen Prof. Dr. Özlü, ilk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladıktan sonra üniversite öğrenimine Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam eder. Mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında uzman eğitimini tamamlar.

Uzmanlığını tamamlayan Özlü zorunlu görev için Elazığ Devlet Hastanesine gider ve sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında yardımcı doçent olup öğretim üyeliği görevine başlar. Aynı üniversitede göreve başladıktan tam bir yıl sonra Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalını kurar ve 2011 yılında kurduğu bu anabilim dalına bağlı Yoğum Bakım Bilim Dalını da kurar.

Kuruluşlarını yaptığı Anabilim Dallarının hala Başkanlığını yürütmektedir. 2008 ile 2015 yılları arasında üniversitesine bağlı olan uygulama ve araştırma merkezi olaran bilinen Farabi Hastanesinin Başhekimliği görevini de yürütmüştür. Özlü hala kurucusu olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlük görevini yürütmektedir.

Yurt içi ve yurt dışında Özlü’ye ait Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış pek çok bilimsel makale bulunuyor. Akademik anlamda ve popüler anlamda pek çok kitabında yazarıdır. Ulusal ve uluslararası mesleki ve bilimsel dergilere danışmanlığının yanı sıra editörlük deneyimleri de bulunuyor. Alanında gerek ulusal gerekse yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapıp sağlıkla ilgili önemli bilgiler paylaşmıştır.

Türkiye Solunum Araştırmaları derneği (TÜSAD) yani göğüs hastalıkları doktorlarının ulusal bir derneği, Türk Torak Derneği gibi derneklerde de çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. 2012 ile 2016 yılları arasında Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği yani göğüs cerrahisi ve yoğun bakım hekimlerinin uzmanlık yaptıkları derneğin ilk dönem genel başkanlık görevini yürütmüştür. Hala da bu derneğin yönetim kurulu üyeliğini devam ettirmektedir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN