Koronavirüs ile polen alerjisi arasındaki farklar neler?

Koronavirüs ile polen alerjisi arasındaki farklar neler?

Ölü sayının her gün katlandığı koronavirüs salgını devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte polen alerjisi mevsimi de başladı. Her iki hastalık da solunum sorunlarına yol açtığı için benzerlik taşıyor. Koronavirüs ile polen alerjisi arasındaki farklar neler? HLN gazetesine konuşan KBB Uzmanı Prof. Dr. Peter Hellings, koronavirüs ile polen alerjisinin hem ortak belirtileri anlattı hem de aradaki 4 farkı vurguladı.

Dünya genelinde koronavirüs salgını devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte polen alerjisi mevsimi de başladı. Her iki hastalık da solunum sorunlarına yol açtığı için benzerlik taşıyor.

HASTANELERE AKIN OLABİLİR

Uzmanlar, polen alerjisine bağlı solunum sıkıntısı ve diğer rahatsızlıkları yaşayan kişilerin, 'koronavirüs şüphesiyle' hastanelere akın edebileceğini, bunun da var olan hasta yükünü daha da arttıracağı görüşünde.

BBC Türkiye'nin haberine göre, Belçika'nın Flaman kesimindeki Leuven Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları, koronavirüsle polen alerjisinin biririnden kolayca ayırt edilebileceğini söylüyor.

HLN gazetesine konuşan kulak, burun boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Prof. Dr. Peter Hellings'e göre, koronavirüs ve polen alerjisinin ortak belirtileri şunlar:

*Nefes alma zorluğu,

*Burun tıkanıklığı,

*Gözlerde kızarıklık,

*Boğazda tahriş,

*Öksürük ve hapşırma.

BU 4 BELİRTİ VARSA DOKTORA BAŞVURUN

Prof. Dr. Hellings, koronavirüs enfeksiyonunu polen alerjisinden ayıran en önemli 3 etkeni ise şöyle sıraladı:

*Koku kaybı,

*Ateş,

*Genel bir kırgınlık ve hastalık hissi,

*Kas ağrısı.

Prof. Dr. Peter Hellings, bilinen alerji belirtilerine ek olarak; ateş, koku kaybı ve kas ağrısı şikayeti bulunanların, koronavirüs şüphesiyle doktoruna başvurabileceğini belirtiyor.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN