Koronavirüs ilk kez bir köpekte çıktı

Koronavirüs ilk kez bir köpekte çıktı

Hong Kong'da koronavirüslu bir hastanın köpeğinde düşük miktarda virüs tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi, salgın nedeniyle tüm koronavirüs hastalarının hayvanlarını karantina altına alınacağını duyurdu.

Hong Kong'da Kovid-19 salgını nedeniyle tüm koronavirüs hastalarının hayvanlarını karantina altına alınacağını duyurdu.

Karar, ülkede koronavirüslü 60 yaşında bir kadının köpeğinde de düşük miktarda virüs görülmesinin ardından alındı. Kanin cinsi köpeğin 14 gün boyunca karantinada kalacağı belirtildi.

EVCİL HAYVANLARA KARANTİNA

Köpeğin virüsü nereden kaptığına ve neden test yapma gereksinimi duyulduğuna dair kesin bir açıklama yapılmazken, olayın nedenini anlamak için daha çalışma yürütüleceği bildirdi.

Hong Kong bu uygulamayla insani bir salgında evcil hayvanları karantinaya alan ilk ülke olarak da kayıtlara geçmiş oldu.

"TÜR ATLAMASI İNANILMAZ OLUR"

Telegraph gazetesine konuşan Nottingham Üniversitesi Moleküler Viroloji Profesörü , yapılan çalışmalarda köpeklerin koronavirüse yakalanabileceğine dair bir bulgu elde edilmediğini belirtirken "Virüsün bu kadar kısa sürede tür atlaması inanılmaz olur" ifadelerini kullandı.

Ball "Test sonucunun zayıf pozitif olması, bunun çevresel yollarla veya insan temasından kaynaklandığını düşündürüyor. Henüz kesin bir kanıt yokken köpeklerin enfekte olma olasılığı hakkında kitlesel histeri yaratmak son derece sorumsuz bir davranış" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN