Koronavirüs kampanyası için BOTAŞ personelinin maaşından kesinti

Koronavirüs kampanyası için BOTAŞ personelinin maaşından kesinti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ‘Milli Dayanışma Kampanyası' için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) zorunlu maaş kesintisi yaptığı iddia edildi. BOTAŞ çalışanlarına gönderdiği yazıda ‘Milli Dayanışma Kampanyası'na gönderilmek üzere işçilerin maaşlarından 400 TL'ye kadar kesinti yapılacağı belirtildi.

Çalışanlara gönderilen SMS ve e-postaya göre kapsam dışı personelin maaşından 400 TL, kapsam içi personelin maaşından ise 200 TL kesinti yapılacak. Bu miktarlardan daha az veya daha fazla bağış yapmak isteyen personel durumu yönetime bildirecek.

Sözcü'nün haberine göre, üst düzey BOTAŞ yetkilileri çalışanlara bağış için gönderilen yazı hakkında açıklamalarda bulundu.

Üst düzey BOTAŞ yetkililerinden yapılan açıklamada kurum kültürlerinde bağış yapmanın olduğu vurgulanırken, “Daha önce de depremzedelere, şehit ailelerine yönelik bağış kampanyaları yaptık. Kimseyi bağışa katılması için zorlamıyoruz. Daha önce de bağışlara katılmayanlara herhangi bir şey olmadı. Maaşlardan zorunlu kesinti yapılmayacak” ifadesi kullanıldı. Çalışanlara gönderilen yazıda neden ‘kesinti' yapılacağı ifadesi ile ilgili de “mailde öyle olmuş” cevabı verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN