Koronavirüs nedeniyle virüs vakası tespit edilmeyen sadece 10 ülke kaldı

Koronavirüs nedeniyle virüs vakası tespit edilmeyen sadece 10 ülke kaldı

Koronavirüs nedeniyle dünyada 42 binin üzerinde insan hayatını kaybederken, 10 ülkede ise hiç virüs vakası tespit edilmedi. Bunlar arasında sadece 5'i, medeniyetten uzak, izole ülkeler

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede 200'den fazla yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle şu ana dek 42 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. Hızla yayılan ölümcül salgın ile ilgili peş peşe kötü haberler gelirken, bazı ülkelerde henüz koronavirüs vakası bile tespit edilmedi.

10 ÜLKEDE VİRÜS YOK

İstatistik sitesi Statista'da yer alan verilere, 1 Nisan itibariyle; Türkmenistan, Tacikistan, Yemen, Güney Sudan, Kuzey Kore, Malavi, Sao Tome ve Principe, Komor Adaları, Lesotho'da henüz Kovid-19 vakası tespit edilmedi.

Fakat en önemli sorun, henüz test kitlerinin bu ülkelere ulaşmamış olması. Virüsü tespit etmek için insanları test etmek gerekiyor ve bu ülkelerin bir kısmının test yapmadığı düşünülüyor. Bazı ülkelerde ise koronavirüse dair sansür vakaları bildiriliyor.

AFRİKA ÜLKELERİNE YARDIM TALEBİ

Aralarında Birleşmiş Milletler ve Oxfam'ın da bulunduğu çok sayıda uluslararası örgüt, Afrika ülkeleri başta olmak üzere en yoksul ülkelere acil sağlık yardımı ve borçların silinmesi gibi adımlar talep etmişti.

Uzmanlara göre bu ülkelere yardım edilmemesi durumunda milyonlarca insan hayatını kaybedebilir.

Öte yandan, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybeden kişi sayısı 42 bini, toplam vaka sayısı ise 890 bini aştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN