Koronavirüs risk bölgesi sorgula | Koronavirüs uygulaması Hayat Eve Sığar nasıl indirilir?

Koronavirüs risk bölgesi sorgula | Koronavirüs uygulaması Hayat Eve Sığar nasıl indirilir?

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, vatandaşların riskli bölgeleri görebileceği “Hayat Eve Sığar" uygulamasını geliştirdi. Peki koronavirüs uygulaması Hayat Eve Sığar nasıl indirilir? Koronavirüs risk bölgesi sorgula…

Vatandaşları, koronavirüs salgınından korumak, riskleri en aza indirmek ve virüse karşı bilgilendirmek için bakanlık tarafından uygulama geliştirildi. Mobil marketlerden indirilecek koronavirüs uygulaması Hayat Eve Sığar nasıl indirilir? Koronavirüs risk bölgesi sorgulama nasıl yapılır? Detaylar karar.com’da…

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından "Korona'dan korun riskleri en aza indir” sloganıyla Hayat Eve Sığar uygulamasını geliştirdi. Vatandaşları koronavirüse karşı korumak, yönlendirmek, bilgilendirmek ve virüse karşı riskleri azaltmayı hedefleyen bu uygulama herkes tarafından büyük bir ilgi ile kullanılmaya başlandı. Mobil mağazalardan ücretsiz indirilecek uygulama ile vatandaşlar, kendisinde sağlık anlamında bir değişim gördüklerinde sağlık testleri yapabilecek. Yüklenen bilgiler anında doktora yönlendirilebilecek.

İOS İÇİN TIKLAYIN
GOOGLE PLAY STORE İÇİN TIKLAYIN

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması kullanmak için ya App Store ya da Google Play’den indirmeniz gerekiyor. Daha sonra ise telefon numaranızı sisteme girmelisiniz. Mesajınıza gelen onay kodunu, doğrulamalısınız. 'Hesabın Doğrulandı' mesajını gördüyseniz 'Konum Servislerini Aç' seçeneğine dokunun ve devam edin. Sonra ise Bluetooth servisini aktif edin.

Tüm ayarları yaptıktan sonra size yöneltilen sağlık sorularını cevaplayın. Risk haritasını görüntülemek için ise, TC kimlik numarası, baba adı ve doğum yılınızı girerek kaydınızı tamamlayın.

Uygulamadan buluna yoğunluk haritası, bulunulan bölgenin riskli olup olmadığını gösterir. Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bulunduğunuz bölgenin durumunu da bu sayede tespit edebilirsiniz. Yoğunluk haritasında durumunuzu, 'Evde İzolasyon', 'Riskli' ve 'Enfekte' olarak görebilirsiniz.,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar elde edilen kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini dile getirerek, daha büyük bir baharın beklendiğini ifade etti.

Güneşin ve sokakların cazip haline dayanın uyarısında bulunan Bakan Koca, şu ana kadar elde edilen kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini, daha büyük baharın beklendiğini, doğru olanın sabırla evde kalmak olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN