Koronavirüs sonrası balığa ilgi arttı: En çok levrek, çipura ve somon satılıyor

Koronavirüs sonrası balığa ilgi arttı: En çok levrek, çipura ve somon satılıyor

Türkiye'de koronavirüs (corona virus) salgınının görülmesinin ardından bağışıklığı güçlendiren balığa olan ilgi de arttı. En çok tercih edilen türler ise levrek, çipura ve somon oldu.

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün salgını nedeniyle sağlıklı beslenmeye daha dikkat edilmeye başlanınca balığa olan talep de arttı.

Balıklar arasında ise en çok tercih edilen türler levrek, çipura ve somon oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın balık tüketim kampanyasıyla zincir marketlerde levrek ve çupra balıklarının maliyetine satışını içeren yeni bir çalışma başlatmasıyla bu türler daha da çok tercih edilmeye başlandı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Karadeniz'de bu yıl balıkçıların çoğunun av sezonunu erken kapatması ile sınırlı yapılan avcılık balık fiyatlarının da yüksek seyretmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN