Koronavirüs sürecinde plastik poşet kullanımı yüzde 50 arttı

Koronavirüs sürecinde plastik poşet kullanımı yüzde 50 arttı

Koronavirüs salgını sürecinde bez torba kullanımı azaldı. Vatandaşlar tek kullanımlık olması sebebiyle market poşetine yönelince, Türkiye'de plastik poşet kullanımı yüzde 40-50 oranında arttı.

Koronavirüs sürecinde plastik poşet kullanımına ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, pandemi sürecinde poşet kullanımında artış olduğunu, ancak bu artışın bir kısmının tüketimin artmasından kaynaklandığını bildirdi.

POŞET KULLANIMI YÜZDE 40-50 ORANINDA ARTTI

Düzgün, müşterilerin mağaza alışverişlerinde alışkanlıklarını çok değiştirmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kendi poşetini dışarıdan getiren müşteriler yine yanlarında getirmeye devam ediyor. Özellikle koronavirüs pandemisi başladığından beri vatandaşların bez torba kullanımı azaldı. Vatandaşlarımız tek kullanımlık olması sebebiyle market poşetine yöneldiler. Türkiye genelinde poşet kullanımı bu süreçte yüzde 40-50 oranında arttı. Müşterilerin alışveriş oranıyla market poşetlerine olan talep aynı doğrultuda arttı.”

Ömer Düzgün, koronavirüs sürecinde çöp poşetlerinin de daha çok kullanıldığını dile getirdi.

'EN BÜYÜK PAY ÇÖP POŞETLERİNDE'

Poşet kullanımında paralı sisteme geçildiği günden itibaren talepte ciddi bir azalışın söz konusu olduğunu, ancak pandemiyle beraber poşete olan talebin arttığına işaret eden Düzgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak, Türkiye’nin her bölgesine yayılan üye perakendecilerimiz sayesinde önemli verilere erişebiliyoruz. Mesela, Ege Bölgesi’nde hizmet veren marketlerde tüketicilerin poşet kullanım oranı son iki ayda yüzde 45 oranında artış gösterdi. Bu rakamın artmasındaki en büyük pay çöp poşetlerine ait. Karadeniz Bölgesi’nde ise poşet kullanımı geçen yılın aynı dönemlerine bakarsak mart ayında yüzde 60’lık bir artış gösterirken bu rakam nisan ayında yüzde 30 oranında düştü. Akdeniz Bölgesi’nde ise pandemi dönemi öncesine göre poşet kullanımı yüzde 50 artarken, İstanbul’da bu oran yüzde 35 olarak seyretti. Poşet kullanımının azaldığı tek bölge ise yüzde 45’lik bir azalışla Doğu Anadolu oldu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN