Koronavirüs tedbirleri polenlerden de koruyor

Koronavirüs tedbirleri polenlerden de koruyor

Halk sağlığı uzmanları, yeni tip koronavirüs (Corona virüs) salgını için alınan önlemlerin aynı zamanda önemli sağlık sorunlarına yol açan polenden de koruduğunu belirtti.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Uzman Dr. Abdurrahman Gümüş, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinde olduğu gibi maske takmak ve zorunlu olmadan evden dışarı çıkmamak gibi önlemlerin aynı zamanda polenlerin yol açtığı rahatsızlıklardan da koruduğunu söyledi.

Ağaçlarda polen mevsiminin başladığına ve bu yıl geçtiğimiz yıla oranla daha fazla polenin görüldüğüne dikkat çeken Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Gümüş, “Bu yıl da polenleri biraz daha fazla görmekteyiz. Polenler çiçek tozlarıdır. Polenler astımda, alerjik tanılı hastalarda daha fazla ağır semptomlar yapabilmektedir. Nefes darlığı, öksürük atakları, hırıltılı solunum gibi daha da ağır semptomlar göstermektedir. Özellikle sabah ve öğlen saatlerinde, rüzgarlı havalarda dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

“KORONAVİRÜS HİJYEN ÖNLEMLERİ POLENLERDEN KORUYACAK”

Polenlerin etkilerinden korunmak için yapılması gerekenlerle ilgili bilgi veren Gümüş, koronavirüsten korunma yolları için alınan tedbirlere devam ederek polenlerden de korunacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süreçte koronavirüs salgınıyla da mücadele ediyoruz. Onunla da bağlantılı olarak polende de benzer bazı önlemler var. Koronavirüs salgınından dolayı zaten işimiz olmadan dışarı çıkmıyoruz. Polenlerden de aynı şekilde zorunlu olmadığı müddetçe dışarı çıkmayarak evimizde kalırsak korunmuş oluruz. Dışarı çıkma zorunluluğumuz varsa da koruyucu önlemler alacağız. Bunun için maske, siperlik, koruyucu şapka takabiliriz, kolumuzu ve bacağımızı açıkta bırakmayacağız. Dışarıdan eve gittiğimizde kıyafetlerimizi değiştireceğiz. Varsa imkanımız duşumuzu da alacağız. Duş alamıyorsa el ve yüz bol suyla yıkanmalıdır. Zaten koronavirüs sürecinde hijyene önem gösteriyoruz.”

Öte yandan Van’ın merkez Edremit Belediyesi, vatandaşların şikayeti üzere polen üreten kavak ağaçlarını keserek, yerlerine ise fidan verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN