Uzmanlar açıkladı: Aşıdaki risk Kovid ile kıyaslanamaz

Uzmanlar açıkladı: Aşıdaki risk Kovid ile kıyaslanamaz

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Necmettin Ünal, 300 milyon doz aşılamanın değerlendirme sonucunu paylaşarak “mRNA aşılarının myokardit oluşturma riski Kovid-19’un myokardit oluşturma riski ile kıyaslanmayacak kadar düşük ve önemsiz” dedi.

Türkiye'de Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşılarının da teslim edilmeye başlanmasıyla Haziran ayı içerisinde aşılama kampanyası da hızlandı. Şu ana kadar uygulanan dozların toplam sayısı 35 milyona ulaştı.

Fakat dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hala, aşının riskli olduğunu düşünenler ve bu nedenle aşılamaya karşı olanlar bulunuyor.

Özellikle BioNTech'i geleneksel aşılardan ayrıştıran mRNA teknolojisi, ‘kalp kası iltihabını’ körüklediği iddiasıyla tartışmaya neden oluyor.

Sağlık Bakanlığı da bu kapsamda ünlü isimleri de devreye sokarak, eski normalleşmeye dönebilmek için sık sık aşı karşıtlarını ikna etmeye yönelik kamu spotları yayınlıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, CDC raporundaki dikkat çeken ayrıntıları ve kafa karışıklığını yaşayanları rahatlatacak oranları paylaştı.

mRNA aşılarının myokardit oluşturma riskinin Kovid-19’un myokardit oluşturma riski ile kıyaslanmayacak kadar düşük ve önemsiz olduğunu belirten Prof. Ünal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 300 milyon doz aşılamanın değerlendirme sonucuna yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN