Bilim Kurulu Üyesi'nden zorunlu aşı önerisi

Bilim Kurulu Üyesi'nden zorunlu aşı önerisi

Koronavirüs aşılamasından toplum bağışıklığı için yeterli oran aşı karşıtları ve tereddüt yaşayanlar nedeniyle yakalanamazken aşı olanların antikor seviyesi de düşüyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs aşılarının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüse karşı tek çözüm yolu olan aşılamada aşılarını tamamlayan yüzde 56 seviyesinde. Toplumsal bağışıklığın kazanılması için gerekli yüzde 80 seviyeleri yakalanmazken bir yandan da aşılarını tamamlayanların da antikor seviyeleri zaman içerisinde düşüyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış ayları öncesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının yükselişe geçtiğini belirterek, salgınla mücadelede tüm yaş grupları için aşının zorunlu hale gelmesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN