Endonezya'da en yüksek günlük vaka sayısı

Endonezya'da en yüksek günlük vaka sayısı

Endonezya'da son bir günde 14 bin 536 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu rakam ülkede günlük vaka sayının en yüksek seviyesi olarak kaydedildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Birçok ülke vaka sayısını ve aşılama oranını göz önünde bulundurarak kısıtlama kararlarında gevşemeye giderken Endonezya'da durum iyiye gitmiyor.

Ülkede son 24 saatte 14 bin 536 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Bu sayı ile günlük vaka sayısının en yüksek seviyeye ulaştığı açıklandı.

Endonezya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, virüs nedeniyle 294 kişi hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı 2 milyon 4 bin 445'e yükselirken, salgının başından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 54 bin 956'ya çıktı.

GÜNEYDOĞU ASYA'DA EN FAZLA ÖLÜM ENDONEZYA'DA

Güneydoğu Asya’da en fazla vaka sayısının ve virüse bağlı ölümlerin görüldüğü ülke Endonezya oldu.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya’da, hastane yataklarında doluluk oranının yüzde 80’e ulaştığı kaydedildi.

Virüs bulaştıktan sonra iyileşenlerin sayısı 9 bin 233 artarak 1 milyon 801 bin 761’e çıktı.

Ülkede, şimdiye kadar iki doz aşı yapılan kişi sayısı 12,3 milyon, tek doz aşılanan kişi sayısı ise 10,9 milyon olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN