İngiltere'de endişelendiren Kovid-19 gelişmesi: Üçlü mutasyon

İngiltere'de endişelendiren Kovid-19 gelişmesi: Üçlü mutasyon

Kovid-19 mücadelesinde panik yaratan mutasyonlara İngiltere'den bir yenisi daha eklendi. İngiltere'de bilim insanları yeni bir Kovid-19 türü olan 'üçlü mutasyonu' araştırdıklarını açıkladı. Dr. Smith, yeni üçlü mutasyona ilişkin yaptığı açıklamada "Kişiler diğer koronavirüs varyantlarına göre daha fazla hastalanmıyorlar" dedi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan yeni mutasyonlar endişe yaratıyor. Özellikle Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıların etkinliğini yok etmesiyse en büyük korkulardan. Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, onaylanmış tüm aşıların Kovid-19 varyantlarına karşı koruma sağlayabildiğini belirtmişti.

İngiltere de ülkelerinde yeni bir Kovid-19 türü olan 'üçlü mutasyonu' araştırdıklarını açıkladı. Mutasyonun 49 kişiyi enfekte ettiği belirtilirken İngiltere Halk Sağlığı (PHE) tarafından açıklama geldi.

'ŞU ANDA KANITLANMIŞ RİSK YOK'

PHE, 'AV.1' olarak adlandırılan yeni türün yakından izlendiğini belirtti ve şu anda AV.1 türünün şiddetli bir hastalığa neden olma veya Kovid-19 aşılarını daha az etkili hale getirme gibi kanıtlamış bir riski olmadığını aktardı.

Ayrıca yeni üçlü mutasyonun şu anda 'araştırılan bir tür' olarak nitelendirildiğini ancak araştırmalarda türün yüksek bir risk oluşturduğu tespit edilirse, 'endişe verici tür' olarak tanımlanacağını ifade etti.

NEREDEN GELDİĞİ HENÜZ TESPİT EDİLMEDİ

Koronavirüsün diğer türlerinde görülen üç önemli mutasyonu taşıdığı için 'üçlü mutasyon' olarak adlandırılan yeni türün (E484K) Güney Afrika ve Brezilya, (N439K) İskoçya ve (P681H) İngiltere'de görülen Kovid-19 türlerinin özelliklerini taşıdığı belirtildi. Üçlü mutasyonun nereden geldiği henüz tespit edilmedi.

'ÖZELLİKLE ENDİŞELENECEK BİR ŞEY GÖRMÜYORUZ'

Halk Sağlığı'ndan Dr. Kev Smith, 'üçlü mutasyon kombinasyonunun' ilk kez birkaç hafta önce keşfedilmesinden bu yana araştırıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Virüsü şimdiye kadar tespit ettiğimiz insanlar üzerinde özellikle daha bulaşıcı olduğu sonucuna ulaşamadık. Kişiler diğer koronavirüs varyantlarına göre daha fazla hastalanmıyorlar. Bu nedenle özellikle endişelenecek bir şey görmüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN