Novavax, Kovid-19 aşısının etkinlik oranını açıkladı

Novavax, Kovid-19 aşısının etkinlik oranını açıkladı

ABD merkezli biyoteknoloji firması Novavax, Kovid-19 salgınına karşı geliştirdikleri aşının üçüncü faz testleri sonucunda güvenli ve yüzde 90.4 oranında etkili olduğunu açıkladı.

Novavax şirketi, ABD ve Meksika'daki yaklaşık 30 bin gönüllü üzerinde denenen üçüncü faz çalışmalarının başarılı olduğunu ve bu sonuçların şirketi 2021'in üçüncü çeyreğinde acil durum onayı yoluna soktuğunu duyurdu.

CNBC'de yer alan habere göre, Novavax tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının güvenli ve yüzde 90.4 oranında etkili olduğu belirtildi. İki doz uygulanan aşının ağır hastalığı ise yüzde 100 oranında önlediği belirtildi.

Novavax, bu yılın üçüncü çeyreğinde ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım onayı için başvuruda bulunacağını açıkladı. Onay alırsa, Novavax; Pfizer/BioNTech, Moderna ve Johnson&Johnson'dan sonra FDA'in onay verdiği dördüncü aşı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN