Omicron, Afrika'da sadece 4 ülkede görüldü

Omicron, Afrika'da sadece 4 ülkede görüldü

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. John Nkengasong, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının kıtada sadece 4 ülkede görüldüğünü belirtti.

H aftalık basın toplantısında konuşan Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. John Nkengasong, yeni varyantın Nijerya, Gana, Güney Afrika ve Botsvana'da görüldüğünün teyit edildiğini söyledi.

Güney Afrikalı bilim insanlarını yeni varyantı tespit edip zamanlıca ve şeffaf şekilde dünyaya açıkladıkları için tebrik eden Nkengasong, Kovid-19 vakalarının iki ay içinde artabileceği uyarısında bulundu.

Afrika Birliği, yeni varyantının tespitinin ardından kıta ülkelerine uygulanmaya başlanan seyahat kısıtlamalarını eleştirmiş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de seyahat kısıtlamalarının "apartheid" olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini söylemişti.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN