Pandeminin son dalgası kırıp geçirdi: Herkese göre daha depresifler

Pandeminin son dalgası kırıp geçirdi: Herkese göre daha depresifler

Tüm dünyayı saran koronavirüs insanları psikolojik olarak da büyük bir çöküşe götürdü. DSÖ'nün açıklamalarına göre, salgının koşulları 2. Dünya Savaşı'nın psikolojik yükünden bile ağır. Son olarak İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, pandeminin son dalgasının en çok kadınları ve gençleri etkilediğini duyurdu. Kadınlar, diğer yaş gruplarına göre daha depresif oldu.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2020'nin sonunda başlayan koronavirüsün son dalgasında kadınların ve gençlerin erkeklere ve diğer yaş gruplarına göre daha depresif olduğunu açıkladı.

Kurumun verilerine göre, 16-29 yaş arası her 100 kadından 40'ı, her 100 erkekten de 26'sı depresif duygular içine girdi.

BELİRTİLER: UMUTSUZLUK VE MUTSUZLUK

Bu duyguların belirtileri arasında enerji yoksunluğu, iştah kaybı, uyku sorunları, umutsuzluk veya mutsuzluk yer aldı.

ONS'a göre, 16-39 yaş arası insanların yüzde 29'u, yalnız yaşayanların yüzde 25'i, kadınların yüzde 24'ü, erkeklerin yüzde 17'si ve engellilerin de yüzde 39'u 2021 başında depresif hissetti.

DEPRESİFLER İKİ KATINA ÇIKTI

2021 başında depresyonda olanların sayısı bir önceki yıla kıyasla iki katına çıktı. ONS'in verileri 25 bin 935 kişiyle yapılan ankete dayanıyor.

Katılımcılara "Son iki hafta içinde bir şeyler yapmaktan haz alamadığınız veya hiçbir şeyin ilginizi çektiği oldu mu" gibi 8 soru soruldu.

DSÖ: SAVAŞTAN BETER

Dünyanın korona ile savaşı sürerken, salgının psikolojik yönü ile dikkat çeken açıklama Dünya Sağlık Örgütü'nden gelmişti. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, pandemi nedeniyle yaşanan 'kitlesel travma'nın, İkinci Dünya Savaşı'ndan daha yoğun olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN