Pandemiyle gelen yeni tehlike 'Çocuk ticareti'

Pandemiyle gelen yeni tehlike 'Çocuk ticareti'

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da Ulusal Çocuk Hakları Komisyonu verileri acı bir tabloyu daha gözler önüne serdi. Rapora göre, Kovid'in anne babasız bıraktığı 30 bin 71 kadar çocuk, çocuk ticareti kurbanı olabilir.

Hindistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünyada en fazla vakanın görüldüğü ikinci ve en fazla ölümün görüldüğü üçüncü ülke olarak öne çıkıyor. Hindistan'ın önde gelen çocuk hakları kurumunun istatistiklerine göre, Hindistan'da Kovid-19 pandemisi sırasında terk edilen veya ebeveynlerini kaybeden 30 bin 71 kadar çocuk var.

Independent'ın haberine göre, Ulusal Çocuk Hakları Komisyonu (NCPCR), tüm çocukların, ebeveynlerini Kovid-19'dan kaybetmediğini, ancak 1 Nisan 2020 - 5 Haziran 2021 tarihlerinde birçok çocuğun pandemiden etkilendiğini belirtti.

NCPCR'ın sunduğu rapora göre, 3 bin 621 çocuğun yetim kaldı, 26 bin 176 çocuk ebeveynlerini kaybetti ve 274 çocuk terk edildi.

ÇOCUKLAR YASA DIŞI EVLAT EDİNİLEBİLİR

NCPCR, Kovid-19 salgınından etkilenen çocukların geleceği ve sosyal medyada yetimlerin yasa dışı evlat edinilmesiyle ilgili konulara dikkat çekti.

Raporlara göre, WhatsApp, Facebook ve diğer sosyal medya sitelerinde Kovid-19 sırasında annesini ya da babasını kaybeden çocukları evlat edinmek için tekliflerin yağdığını ve bu çocukların çocuk ticareti kurbanı olabileceği tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN