Rusya'da korona ölümlerinde yeni rekor!

Rusya'da korona ölümlerinde yeni rekor!

Rusya koronavirüs salgınında yeni bir rekora imza atarak günlük can kaybı sayısını bin 15 olarak açıkladı. Ülkede son haftalarda artışa geçen koronavirüs vaka sayısı yeni rekorları beraberinde getirdi.

Rusya koronavirüse bağlı can kayıpları artıyor. Dün açıklanan 34 bin 325 vaka sayısı, salgın boyunca kaydedilen en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

SALGINDA YENİ REKOR

Rusya Korona Virüs ile Mücadele Merkezinin paylaştığı son 24 saate ilişkin verilere göre, ülkede bin 15 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, bu sayı salgında kaydedilen en yüksek günlük vefat sayısı oldu. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 225 bin 325’e ulaştı.

Hayatını kaybedenlerin sayısının en yüksek olduğu şehir ise başkent Moskova oldu. Salgın nedeniyle 73 kişinin hayatını kaybettiği Moskova’yı, 68 vefat ile St. Petersburg, 40 vefat ile Krasnodar, 39 vefat ile Nijni Novgorod ve Sverdlovsk, 35 vefat ile Stavropol ve Başkurdistan takip etti.

MOSKOVA VAKA SAYISINDAKİ BİRİNCİLİĞİNİ KORUYOR

Rusya’da düne göre azalma gösteren vaka sayısı son 24 saatte 33 bin 740 olarak açıklandı. Son rakamlara göre salgının başından beri 8 milyon 60 bin 752 kişiye tanı konuldu ve ülkedeki aktif hasta sayısı da 794 bin 946’ya ulaştı. Son 24 saatte en yüksek vaka sayısının görüldüğü kentlerin başında 5 bin 700 ile yine Moskova yer aldı. St. Petersburg ise 3 bin 220 kişi ile Moskova’yı takip ederken en az vaka sayısının görüldüğü bölge ise Çukotka oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN