Türkiye'de koronavirüs: Can kaybı 222 vaka sayısı 24 bin 467

Türkiye'de koronavirüs: Can kaybı 222 vaka sayısı 24 bin 467

Sağlık Bakanlığı’nın 25 Kasım’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 363 bin 43 testten 24 bin 467’si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 222 kişi daha hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili son dakika gelişmesini açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 363 bin 43 Kovid-19 testi yapıldı, 24 bin 467 kişinin testi pozitif çıktı, 222 kişi yaşamını yitirdi.

Koca, "Hayatın bir süre daha salgın koşullarında devam edeceği gerçeğine alışmamız gerekiyordu. Bu adaptasyonu çoğumuz sağladık. Bir kısmımızsa, salgın yokmuş gibi davranmayı seçiyor. Hepimiz için doğru olan, hayatı normale yaklaştırırken salgınla mücadelenin şartlarına da uymaktır." ifadelerini kullandı.

Resim

İYİLEŞEN HASTA 29 BİN 639

İyileşen hasta sayısı 29 bin 639 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hayatın bir süre daha salgın koşullarında devam edeceği gerçeğine alışmamız gerekiyordu. Bu adaptasyonu çoğumuz sağladık. Bir kısmımızsa, salgın yokmuş gibi davranmayı seçiyor. Hepimiz için doğru olan, hayatı normale yaklaştırırken salgınla mücadelenin şartlarına da uymaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 84.6 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 56.3 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.6 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.3 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 73.9 ile İstanbul yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN